MENIU

Ludovic Orban, ANUNȚ despre decontarea transportului școlar - CÂND se va lua decizia

Ludovic Orban, președintele PNL, președintele Camerei Deputaților Foto: Facebook.com

Ludovic Orban a anunțat că în coaliția de guvernare se va discuta problema decontării transportului școlar. Președintele PNL a declarat sâmbătă că mai trebuie emise normele metodologice pentru decontare de cele trei ministere implicate - Educație, Transporturi și Dezvoltare. Președintele Camerei Deputaților a participat  la întâlnirea regională de la Focșani privind Mecanismul de rezilienţa şi redresare.

 

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Focșani, că la prima ședință a coaliției guvernamentale se va discuta despre decontarea transportului şcolar. Precizarea președintelui PNL vine după ce preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a spus că nu pot fi decontate cheltuielile elevilor pentru că Ministerul Transporturilor nu a emis încă normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

Acesta reproșează faptul că, deși legea este în vigoare, autorităţile publice locale şi judeţene nu pot deconta.

„Avem o mare problemă: decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei: Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către consiliul judeţean şi avem decontare”, a declarat Cătălin Toma, la întâlnirea de la Focșani  despre Mecanismul de Reziliență și Redresare.

Ludovic Orban a declarat că „problema este simplă: trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”.