MENIU

Ludovic Orban: “Am permis funcționarea tipurilor de afterschool din perioada vacanțelor școlare. Nu au fost semnalate cazuri de coronavirus”

Premierul României - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, într-o conferință de presă ad-hoc, că afterschool-urile și creșele au rămas deschise, deoarece în aceste forme de învățământ nu au fost semnalate cazuri de coronavirus.

“Am permis funcționarea tipurilor de afterschool din perioada vacanțelor școlare. Din informațiile noastre, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri pe zona afterschool-urilor”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat de ce a susținut închiderea școlilor și grădinițelor din Capitală, dar menținerea deschisă a after school-urilor și a creșelor.

“Sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste afterschool-uri”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în fața Biroului Electoral Municipal, după depunerea listei candidaților PNL pentru alegerile parlamentare.

Întrebat dacă are în vedere închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport, în cazul în care după aceste 14 zile de la închiderea școlilor nu va scădea rata de infectare, Ludovic Orban a răspuns: “Nu avem astfel de măsuri. Obiectivul nostru să reducem numărul de infectări prin măsurile pe care le-am luat. Dați-mi voie să vă spun că România este într-o situație relativ stabilă. E posibil un val doi care a afectat țările europene mult mai dramatic și profund decât România”.

Mai multe articole despre:
ludovic orban