MENIU

Ludovic Orban: „Alianța cu PSD este pentru că Iohannis vrea să fie premier, după ce pleacă de la Cotroceni. Nicolae Ciucă a citit un discurs plictisitor, fără emoție”

Atacuri în rafală ale lui Orban la adresa fostului partid și alianței cu PSD. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru Realitatea PLUS, că discursul premierului desemnat a fost unul plictisitor, citit fără niciun pic de emoție. Fostul lider liberal susține că actuala alianță este creația lui Klaus Iohannis, care își dorește funcția de premier, după ce va pleca de la Cotroceni, iar astfel PSD va oferi președintele, la următoarele alegeri.

„Nicolae Ciucă a avut un discurs citit, plictisitor, fără niciun fel de emoție. Practic, a citit textul care i-a fost scris. Alianța pentru binele românilor, promovată de ei, este o minciună gogonată. PSD și PNL și-au trădat alegătorii. Campania PNL a fost una împotriva PSD, condusă în accente dure, impuse de Iohannis, iar PSD a avut o campanie anti PNL și Iohannis. Avem două treimi din alegătorii PNL care nu voiau guvern cu PSD, dar și peste 50% dintre social democrați care nu voiau alianță cu liberalii.

Ce i-a făcut să pună la cale această alianță împotriva naturii, e greu de spus. Cred că la mijloc e dorința de putere, de a avea resurse publice în gestiune, de a dobândi funcții și bani. Dar, să ajungi în situația să-ți înșeli propiul electorat, să faci ceva împotriva celor care te-au votat, asta va distruge și mai mult încrederea în politicieni și partide.

„M-am luptat 5 luni de zile împotriva acestui proiect”

M-am luptat cu toată forța împotriva acestui proiect. De cinci luni de zile am făcut tot ce este posibil omenește să îi conving că nu pot să-și bată joc de alegători. Am vrut să îi conving că singura variantă de guvern este cea de dreapta, iar dacă fac guvern cu PSD fac exact ceea ce nu-și doresc alegătorii noștri. Vă aduceți aminte prezența lui Klaus Iohannis care critica prezenta a doi elefanți în cameră. Erau el și cu Grindeanu. Iohannis a ieșit în stradă, la proteste, cu geaca roșie, cred că pentru a susține OUG 13, căci altfel nu știu de ce a făcut-o. Există o majoritate de aproximativ 320 de parlamentari, care strivește totul și va face dificilă opoziția, dar această opoziție trebuie manifestată de către toți oamenii care nu vor așa ceva în fruntea țării.

„Iohannis vrea să ajungă premier, după ce pleacă de la Cotroceni”

Mi-e greu să spun ce se va întâmpla cu rotația premierilor. Cert este că Iohannis își va dori să se păstreze această alianță, pentru că e un proiect pe 7 ani. Am atras atenția, de mult, că această alianță este făcută pentru Iohannis, care vrea să fie premier, cu ajutorul PSD, după ce își va termina mandatul de președinte, în parteneriat cu PSD, care va da președintele țării”, a declarat Ludovic Orban.