MENIU

Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL: „Momentul depunerii moțiunii mi se pare absurd”

ludovic orban

Premierul a susținut o declarație de presă la finalul ședinței Partidului Național Liberal. Președintele PNL a vorbit despre moțiunea pe care o va depune PSD, despre începutul școlii, dar și despre măsurile împotriva pandemiei, pe care le are în vedere Guvernul României.

Ludovic Orban: „Toți candidații PNL și susținătorii noștri vor respecta normele sanitare în campanie și la alegeri. DNA-ul ar trebui să fie foarte ocupat cu multiplele furăciuni făcute de PSD. Mi se are jenant că PSD vorbește de primari traseiști. La Buzău mare parte din primar sunt PSD. La Olt aproape 100 de primari sunt PSD.”

Referitor la cooptarea în PNL a unor primari din alte partide, Orban a precizat:  

„Au fost comasări cu ALDE, dar nu încurajez traseismul, cunoașteți opinia noastră. Moțiunea de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil al PSD. Guvernul s-a confruntat cu dificultăți care nu au mai fost recent în istoria României. Guvernul trebuie să implementeze relansarea economică. Trebuie să pregătim toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Acest guvern pregătește cu minuțiozitate începerea școlii. Ne luptăm cu răspândirea virusului. De când avem măsurile și legea, se observă o tendință de oprire, chiar de scădere. România are nevoie de guvern, iar moțiunea PSD-ului este un act iresponsabil.”  N-am ce să vă spun legat de Ponta, legat de moțiune. Voi discuta cu toți parlamentarii. Sunt încrezător. Ne buurăm de credibilitate externă datorită guvernului și a acțiunilor președintelui Iohannis. Scopul moțiunii este să pună mâna pe putere, să organizeze alegeri locale și generale. PSD vrea să fure la vot. Dar românii vor decide cine va conduce România în următorii patru ani de zile. Momentul depunerii moțiunii mi se pare absurd. Nu poți depune o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară.  Toate procedurile legate de moțiune trebuie să se deruleze în sesiunea parlamentară, care va începe în septembrie.”

Mai multe articole despre:
orban pnl