MENIU

Lucruri pe care să nu le mai faci niciodată după masă! Sunt extrem de periculoase pentru sănătate

După masă, cele mai multe persoane se așează confortabil într-un scaun. Însă nu ar trebui să mai faci niciodată aceste greșeli. Iată ce să eviți. 

Fumatul. Așteaptă cel puțin două ore după masă înainte de a aprinde o țigară. Țigările conțin nicotină, substanță care “suge” oxigenul. Pentru a digera mâncarea, organismul are nevoie de oxigen. Dacă nu ai îndeajuns de mult oxigen, corpul va începe să absoarbă carcinogeni. În acest fel, îți crești riscul de cancer de stomac și plămâni.

Consumul de fructe. Trebuie să consumi fructele înainte de masă. Pentru a fi digerate, au nevoie de enzime speciale iar zaharurile naturale se absorb mai greu. Dacă le mănânci după masă, îți provoacă indigestie, arsuri și aere.

Somnul. Poate cauza discomforta și balonare. Un studiu spune că ai mai puține șanse să faci un atac cerebral dacă mănânci, aștepți puțin și apoi mergi la somn.

Duş. Un duş fierbinte îți va afecta digestia în mod negativ pentru că îți va crește fluxul sanguin către membre, reducând fluxul sanguin către stomac.

Ceaiul. Va interfera cu absorbția fierului din corp. Poți face anemie, pot avea amețeli și te poți simți obosită.

Mai multe articole despre:
sănătate fumat masă ţigară duş lucruri dupa masa