MENIU

Lucruri pe care medicii le recomandă adulților pentru a avea o viață lungă și sănătoasă

Lucruri pe care medicii le recomandă adulților pentru a avea o viață lungă și sănătoasă

Descoperă principalele lucruri pe care medicii le recomandă adulților pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Pe măsură ce înaintezi în vârstă este important să ai o rutină echilibrată, bazată pe alegeri sănătoase.

Există o serie de obiceiuri și practici zilnice pe care le poți adopta pentru a atenua anumite dureri care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Află care sunt recomandările specialiștilor și cum îți pot face viața mai ușoară.

Lucruri pe care medicii le recomandă adulților

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este posibil să observi că organismul tău nu mai funcționează la fel de bine ca înainte. De exemplu, după vârsta de 50 de ani, descompunerea oaselor are loc mai repede decât formarea acestora, ceea ce poate duce la pierderea densității osoase.

Te afli la vârsta la care trebuie să ai grijă de corpul tău. Astfel, este esențial să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și să îți modifici rutina zilnică.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Fă sport constant

Activitatea fizică este importantă indiferent de vârstă, dar te va ajuta cu atât mai mult pe măsură ce îmbătrânești. Mișcarea contribuie la menținerea mobilității și scade riscul de a dezvolta osteoporoză.

Alege activitatea care îți place cel mai mult și petrece cel puțin 30 de minute pe zi făcând sport. Fie că preferi plimbările în natură, înotul, mersul pe bicicletă sau exercițiile aerobice, important este să îți păstrezi consecvența.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

De asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a îți mișca corpul este cu ajutorul antrenamentelor de rezistență. Este important să îți adaptezi constant antrenamentul în funcție de rezistența ta. Ridică greutăți pe care le consideri obositoare, dacă vrei să vezi rezultate pe termen lung.

„Motivația este că, prin antrenamentul de rezistență, poți începe să construiești mușchi pentru a contracara pierderea acestora odată cu vârsta”, spune medicul Carl Paige.

Antrenează-ți mintea

Pe lista de lucruri pe care medicii le recomandă adulților se află și antrenamentul minții. Sportul este esențial pentru a avea un organism sănătos. De asemenea, pe măsură ce înaintezi în vârstă este la fel de important să îți antrenezi și mintea.

Poți încerca hobby-uri noi, cum ar fi învățarea unei limbi străine sau a unui instrument muzical nou. Noutatea este esențială pentru a îți menține creierul activ, potrivit experților.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Mai multe articole despre:
medici recomandari viata sanatate