MENIU

Lucruri incredibile despre un banal sărut

Banalul sărut are beneficii numeroase, beneficii de care nu știai. De la sănătatea cavității bucale, la ardearea caloriilor, sărutul face numai lucruri bune. 

Sărutul nu este doar o modalitate de a ne arată afecțiunea față de cei dragi, ci poate funcționa că un veritabil scut împotriva afecțiunilor fizice și psihice.

1. Sărutul întărește imunitatea. Sărutul ajută organismul să se protejeze în față bolilor. Un studiu arată că acest gest sporește imunitatea femeii în față citomegalovirusului, care poate cauza orbire sau alte defecte din naștere unui bebeluș, dacă mama l-a contractat în perioada sarcinii.

2. Sărutul arde caloriile. Potrivit diverselor studii, sărutul arde între două și șase calorii într-un minut.

3. Sărutul antrenează mușchii fetei. Cercetătorii spun că, în timpul unui sărut, o persoană antrenează 30 de mușchi.

4. Sărutul înlătura stresul. Cercetătorii afirmă că sărutul crește nivelul oxitocinei, substanță responsabilă de relaxare. Crește, de asemenea, nivelul endorfinelor, acele substanțe responsabile cu starea de bine și nivelul dopaminei, cea care sporește sentimentul de afecțiune față de partener.

5. Sărutul te ajută să îți alegi cel mai potrivit partener. O parte din cortex analizează senzațiile din jurul buzelor, obrajilor, limbii și nasului. Din cei 12 nervi cranieni, cinci dintre ei analizează informațiile provenite din zona buzelor. „În momentul sărutului, există mecanisme care evaluează starea de sănătate, fertilitatea și compatibilitatea genetică“, afirmă Gordon Gallup jr., profesor de psihologie. Prin urmare, adaugă el, ceea ce se întâmplă în timpul primului sărut poate pecetlui soarta relației.

6. Sărutul pasional, bun pentru sănătatea orală. Potrivit revistei „Dental Health“, sărutul pasional crește cantitatea de salivă care ajută la menținerea sănătății gurii, dinților și gingiilor și la „înlăturarea resturilor de mâncare dintre dinți, iar prin stimularea sistemului imunitar ajută organismul să combată infecțiile“. 

Mai multe articole despre:
sărut beneficii