Lucrarea științifică a lui Rafila în care a scris doar 61 de cuvinte. Cercetarea, finanțată prin fonduri europene
Alexandru Rafila s-a iscălit pe o cercetare științifică despre Covid-19 în care a contribuit doar cu 61 de cuvinte, dintr-un total de aproape 860, întreaga lucrare de cercetare fiind astfel puțin mai lungă decât subiectul de la Bacalaureat.
Articolul a fost scris de 14 semnatari, printre care și profesorul Streinu-Cercel. Mai mult decât atât, cercetarea a fost finanțată din fonduri europene.
„SARS-CoV-2 în România – analiza primului caz confirmat și evoluția pandemiei în România în primele trei luni”, acesta este titlul lucrării scrise de 14 specialiști români în epidemiologie care au elaborat aproape două pagini într-un studiu științific. Textul a fost scris în limba engleză, iar pe prima pagină, citările profesorilor sunt mai stufoase decât conținutul.
Potrivit publicației, toți cei 14 autori au contribuit în mod egal la acest manuscris. Asta înseamnă că Alexandru Rafila, specialist în microbiologie, a scris nu mai puțin de 61 de cuvinte. Nu se știe clar ce a scris mai exact.
Lucrarea arată mai degrabă ca un bilanț cronologic al primelor cazuri.
Pe 26 februarie este confirmat primul caz de covid, iar apoi, specialiștii mai scriu că în primele 3 luni au fost raportate deja peste 18.000 de cazuri cu peste 1.200 de morți.
Cu o zi înainte să fie anunțat primul caz de covid-19 în România, Rafila declara că noul coronavirus provoacă o viroză similară gripei și nu necesită îngrijorare. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății de la acea vreme spunea că nu sunt motive de îngrijorare.
„O problema de sanatate publica s a transformat intr un fenomen social, lumea intelege foarte putin ca e vorba de o viroza respiratorie cu o mortalitate care e similara cu cea a infectiei gripale”, spunea Rafila în urmă cu doi ani.
Tot același Rafila nu reușește să facă diferența între acumulare și lipsuri.
„Lipsa de la scoala nu produce altceva decat acumularea unor notiuni pe care nu le mai inveti sau le inveti necorespunzator sau insuficient sunt masuri excesive”, mai spunea ministrul Sănătății.
Articolul de cercetare științifică face parte dintr-un jurnal finanțat din fonduri europene și coordonat de Ministerul Educației. Toată lucrarea a avut 858 de cuvinte.
PROTEST la Ministerul Sănătății - Se cere DEMISIA lui Alexandru Rafila