MENIU

Lovitură sub centură pentru Donald Trump: republicanul Colin Powell îl susține pe democratul Joe Biden pentru Casa Albă

Colin Powell vs Donald Trump

Fostul general republican Colin Powell a anunțat că îl susține pe democratul Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, în toamnă.

 

Fostul secretar de stat Colin Powell a anunțat, duminică, că îl susține pe fostul vicepreședinte american Joe Biden la alegerile din noiembrie.

Powell este primul republican important care anunță că îl susține pe rivalul lui Donald Trump - democratul Joe Biden.

Fostul general republican a spus că Trump este „ineficient” de când a preluat funcția de președinte  și că „a mințit tot timpul”, într-un interviu pentru CNN.

„Avem o Constituție. Și trebuie să respectăm Constituția. Și președintele s-a îndepărtat de Constituție, devine periculos pentru democrație și pentru țară. (...) Nu-l pot sprijini în niciun fel pe președintele Trump anul acesta”, a spus Powell, care nu a votat pentru Trump în 2016. 

Întrebat dacă îl va vota pe Biden, Powell a spus că da, îl va vota. 

„Sunt foarte apropiat de Joe Biden, și politic, și social. Am lucrat cu el 35, 40 de ani și acum el este candidatul cu care voi vota”, a spus Powell.  

Colin Powell  a condus armata SUA în timpul Războiului din Golf din 1991 sub fostul președinte american republican George H.W. Bush și mai târziu a condus Departamentul de Stat sub președintele George W. Bush.