MENIU

Lovitură pentru badantele din Italia. Salariile mai mari de 1.000 de euro, plătite doar pe CARD

Lovitură pentru îngrijitoarele, menajerele și bonele din Italia care au un salariu mai mare de 1.000 de euro. De anul viitor, sumele nu vor mai putea fi achitate în numerar, ci obligatoriu prin bancă, ceea ce elimină varianta plăților "la negru".

Potrivit publicației Informazione Oggi, citată de știridiaspora.ro salariile lucrătorilor casnici pot fi plătite în numerar dacă sunt mai mici de 2.000 de euro, dar începând cu 1 ianuarie 2023, această limită va reveni la 1.000 de euro și, prin urmare, salariile în numerar nu vor putea depăși suma de 999,99 euro.

 

Familiile care nu vor respecta această regulă riscă amnezi între 3.000 și 50.000 de euro, pentru cele mai grave încălcări. 

 

Impunerea acestor praguri are efecte foarte importante. În primul rând, în cazul retragerilor din contul bancar a unor sume mai mari de 1.000 de euro, banca este îndreptățită, dacă consideră că este cazul, să ceară clientului să justifice operațiunea (motivul retragerii). În cazul în care motivele nu sunt credibile, instituția de credit ar putea raporta acest lucru la Unitatea de Informații Financiare, care, la rândul său, ar putea emite o evaluare preliminară.

 

Beneficii pentru cei care plătesc prin intermediul băncilor

 

Indiferent de pragul de 1.000 sau 2.000 de euro, nu este recomandată plata salariului casnicilor în numerar. De fapt, dacă nu sunt utilizate metodele care garantează trasabilitatea (cum ar fi cecul, cardul de credit, transferul bancar), nu este posibil să se obțină majoritatea reducerilor și bonusurilor fiscale

Urmărirea sumelor plătite pentru îngrijirea unor persoane vine cu avantaje fiscale doar pentru angajator, nu și pentru angajat, mai arată sursa citată.

 

Mai multe articole despre:
badante 1000 de euro card bone italia