Lovitură grea pentru taximetriștii bucureșteni. Nu au reușit să scape de concurență
Curtea de Apel București a suspendat decizia Primăriei București prin care aplicațiile de taxi trebuiau să fi arondate la un dispecerat.
Hotârârea Municipalităţii de la sfârşitul anului 2017, prin care aplicaţiile de taxi erau obligate să fie arondate unui dispecerat, adică să nu se mai facă o comunicare directă între şofer şi client, a fost suspendată, joi, de Curtea de Apel Bucureşti.
„Dispune suspendarea HCGMB nr. 626/19.12.2017 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii de fond asupra acţiunii în anulare. Cu majoritate de voturi, obligă intimaţii pârâţi, Municipiul Bucureşti şi CGMB să achite recurentei reclamante suma de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă şi recurs, reduse de instanţă”, se arată în hotârârea de joi a Curţii deApel Bucureşti. Decizia instanţei este definitivă.
Practic, hotărârea CGMB va fi supendată până la finalizarea procesului pe fond, prin care compania care operează aplicaţia Star Taxi a acţionat în judecată PMB şi CGMB şi prin cere anularea aceste hotârâri.
„Azi Curtea de Apel Bucureşti a admis printr-o hotărâre definitivă cererea formulată de Star Taxi APP şi a suspendat aplicarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care era interzisă funcţionarea aplicaţiilor agregatoare Star Taxi şi Clever Taxi. De această dată, legea, bunul simţ şi principiile pieţei libere au triumfat. Gabriela Firea, take that! Vă amintesc: în decembrie 2017, consilierii generali conduşi politic de Firea şi de Bădulescu au interzis aplicaţiile taxi din Bucureşti”, susţine avocatul Cristian Băcanu, pe pagina sa de Facebook.
Decizia CGMB din decembrie anul trecut a creat foarte multecontroverse, iar cel mai contestat aspect este cel cu privirea la obligarea aplicaţiilor de taxi de a se aronda la un dispecerat.