MENIU

Lovitură dură pentru România TV: ce decizie a luat CNA faţă de trei emisiuni

CNA a amendat, joi, televiziunea România TV, cu 10.000 de lei, pentru difuzarea imaginilor de la înmormântarea unor persoane decedate în urma incendiului din Colectiv şi pentru discriminarea cultului penticostal, prin prezentarea unui comportament negativ al unor politicieni care aparţin acestuia.

Amenda a fost aplicată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru emisiunile "România la raport", din 3 august, "Breaking News", din 3 noiembrie, şi "Ştirile România TV", din 9 şi 10 noiembrie.

În emisiunea "România la raport", moderatoarea Andreea Creţulescu a afirmat: "Pe de-o parte vom face dezvăluiri incendiare despre cum partidul lui Iohannis a preluat de la fostul PDL un grup extrem de influent de penticostali din zona Ardealului, cu legături strânse în America, şi din care fac parte personaje controversate care învârt pe degete milioane de euro prin afaceri anchetate la cel mai înalt nivel, inclusiv şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este implicat în această caracatiţă cu braţe internaţionale ultrasecrete".

În emisiunile "Breaking News" şi "Ştirile România TV" au fost transmise materiale referitoare la funeraliile unor victime decedate în urma incendiului din clubul Colectiv, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, reprezentanta România TV, Roxana Niculescu, a declarat că nu a fost vorba despre "un atac sau o denigrare a cultului penticostal".

În schimb, membrul CNA Radu Herjeu a spus că în respectiva emisiune "s-a reuşit inducerea ideii că este ceva în neregulă cu penticostalii". Materialul de la începutul emisiunii a făcut clar o legătură între religie şi mai multe persoane care ar fi infractori, a mai spus Herjeu.