MENIU

Lovitură de teatru în cazul doctoriței acuzate că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer! Medicul a obținut întreruperea pedepsei: care e motivul

Lovitură de teatru în cazul doctoriței acuzate că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer/ Arhiv[ foto

Lovitură de teatru în Justiție. Tribunalul Botoșani a admis cererea de întrerupere a pedepsei în cazul doctorița din Suceava condamnată la închisoare cu executare după ce a luat mită de la aproximativ 300 de bolnavi de cancer. Dacă decizia va rămâne definitivă, doctorița va fi eliberată și va reveni în penitenciar după ce copilul ei va împlini vârsta de un an.

Găsită vinovată pentru 280 de fapte de luare de mită, fosta șefă a secției Oncologie a Spitalului de Urgență Suceava a fost condamnată definitiv pe 23 septembrie. Încarcerată în Penitenciarul Botoșani, pentru perioada de carantină, Anca Ababneh Dumitrovici a înaintat instanțelor din Botoșani două cereri pentru a ieși din închisoare.

Acuzații scandaloase: Șefa secției de oncologie din Suceava a pus un pacient să se împrumute pentru a-i da șpagă

În ambele cereri, medicul a făcut apel la clemența judecătorilor, cerând punerea în libertate pentru a putea avea grijă de copilul care nu a împlinit încă un an. Anca Ababneh Dumitrovici a născut cel de-al doilea copil după ce a fost trimisă în judecată. Anca Ababneh Dumitrovici a născut cel de-al doilea copil după ce a fost trimisă în judecată. 

Șefa de la Oncologie din Spitalul Județean Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile - SCHEMA prin care lua bani de la bolnavii de cancer

Pe 3 octombrie, judecătorii Tribunalului Botoșani au admis cererea și au dispus întreruperea executării pedepsei de 3 ani de închisoare. Medicul urmează să se întoarce în închisoare după ce al doilea copil va împlini vârsta de un an.

Instanța i-a impus o serie de obligații pe durata întreruperii pedepsei. Printre acestea se numără și să nu părăseasă județul Suceava, să ia legătura cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava „pentru a fi luată în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemată”, să nu îşi schimbe locuinţa fără a anunța instanţa care a dispus întreruperea, respectiv să nu deţină și să nu folosească arme.

Hotărârea privind întreruperea pedepsei va fi pusă în practică după ce va deveni definitivă. Procurorii au la dispoziție trei zile pentru a o contesta, după redactarea sentinței. Până în prezent, Parchetul nu a atacat decizia.