MENIU

Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur la Campionatelor Europene de haltere

Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur la Campionatelor Europene de haltere

Campioana mondială en titre Loredana Toma a câştigat, joi seara, trei medalii de aur, iar Irina Lepşa trei de argint la categoria 63 kg (smuls, aruncat şi total) din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

În vârstă de 22 de ani, Loredana Toma a dominat întregul concurs, neavând practic emoţii pentru titlul european. După ce şi-a adjudecat aurul la smuls, ea a ridicat la aruncat 121 kg, 126 kg şi 131 kg. Ea a fost urmată de cealaltă sportivă română de la categoria 63 kg, Irina Lepşa, ale cărei trei încercări au fost toate reuşite, 113 kg, 118 kg, 122 kg. Pe locul trei la aruncat s-a clasat sportiva Anni Vuohijoki din Finlanda, cu 112 kg.

Podiumul la total a fost acaparat tot de sportivele române, Loredana Toma pe primul loc cu 236 kg, Irina Lepşa pe locul secund cu 219 kg, iar pe poziţia a treia Anni Vuohijoki din Finlanda cu 203 kg.

România a ajuns la 17 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie - 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

Sursa