MENIU

Loredana Atănăsoaie și-a primit pedeapsa. Câți ani de închisoare va ispăși după ce și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a cărat trupul într-un geamantan

Loredana Atănăsoaie, tânăra care a comis o crimă șocantă la Mangalia, și-a primit joi sentința definitivă. Curtea de Apel Constanța a majorat pedeapsa inițială de 15 ani și trei luni de închisoare, stabilită de Tribunalul Constanța, la 16 ani de închisoare.

Decizia finală a Curții de Apel

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis apelul formulat de mama victimei, contestând sentința inițială. Astfel, instanța a decis să aplice o pedeapsă mai severă pentru Atănăsoaie, care fusese inițial condamnată pentru omor, furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și alte infracțiuni financiare.

În noaptea de 5 spre 6 august 2023, în camera unui hotel din stațiunea Saturn, Loredana Atănăsoaie a înjunghiat-o pe prietena sa, C.E.A., în zona gâtului, provocându-i moartea prin hemoragie internă și externă. După comiterea crimei, Atănăsoaie a pus trupul victimei într-un geamantan și l-a abandonat sub o bancă din Mangalia.

La vârsta de 35 de ani, Loredana Atănăsoaie va ieși din închisoare

După crimă, Loredana, în vârstă de 19 ani, a furat cardul bancar al victimei și a retras suma de 2.000 de lei de la un ATM din Mangalia. Procurorii au explicat că inculpata a accesat de trei ori sistemul informatic al băncii, folosind cardul furat pentru a efectua retrageri succesive de bani.

Magistrații Curții de Apel au desființat parțial sentința penală anterioară și au rejudecat cazul. Conform noii sentințe, Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, 2 ani pentru furt calificat și 1 an pentru acces ilegal la un sistem informatic. Pedeapsa cea mai severă, de 13 ani, a fost combinată cu un spor de 3 ani, rezultând o pedeapsă totală de 16 ani de închisoare.

Loredana Atănăsoaie a fost trimisă în judecată la sfârșitul anului trecut și a fost menținută în stare de arest preventiv. În luna aprilie, Tribunalul Constanța o condamnase la 15 ani și trei luni de închisoare, însă apelul mamei victimei a dus la o majorare a pedepsei. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, iar Loredana va executa 16 ani de închisoare pentru crima odioasă.