MENIU

Londra va trimite avioane de supraveghere în Irak

Londra va trimit avioane în Irak

Marea Britanie va trimite avioane de supraveghere pentru a sprijini parașutarea de ajutoare pentru refugiații rămași izolați pe un munte din Irak, după ce o aeronavă a fost nevoită să renunțe la parașutarea unei astfel de încărcături de teama că pachetele ar putea lovi mulțimea, a anunțat luni guvernul de la Londra, relatează Reuters.

Avioane militare vor fi poziționate în regiune pentru a contribui la parașutarea în siguranță a ajutorului umanitar, a precizat biroul de presă al premierului David Cameron, după o reuniune a Comitetului britanic pentru situații de urgență.

"Am decis să poziționăm câteva (avioane) Tornado în regiune pentru ca ele să se poată folosi, dacă va fi nevoie, de excelenta lor capacitate de supraveghere pentru a aduna mai multe informații asupra situației din zonă, pentru a susține efortul de oferire de ajutoare umanitare", se arată în comunicatul citat.

Luptătorii Statului Islamic (SI) din Irak, care au decapitat și crucificat prizonieri în tentativa lor de a-i eradica pe necredincioși, au determinat mii de persoane din cadrul sectei religioase yazidi să fugă în aridul lanț muntos Sinjar în plină caniculă.

Luni, o purtătoare de cuvânt a lui Cameron a declarat presei că o încercare din cursul nopții de a le livra ajutor refugiaților a fost abandonată în ultimul moment.

"Veneau atât de mulți oameni înspre avioane, încât nu am putut din păcate să derulăm operațiunea de parașutare de ajutoare deoarece eram îngrijorați că vom pune vieți în pericol", a spus purtătoarea de cuvânt.

Marea Britanie a desfășurat până acum o operațiune de parașutare de ajutoare în muntele respectiv.

Mai multe articole despre:
Londra Irak avioane militare