MENIU

Locuri unde este interzisă oficial "evacuarea fiziologică" în mare. Autoritățile au prevăzut amenzi usturătoare pentru turiștii cu probleme de vezică urinară

Locuri unde este interzisă oficial "evacuarea fiziologică" în mare

Odată cu începerea sezonului estival, plajele au început să fie asaltate de mii de turiști, unii mai disciplinați, alții nu. Exasperate de comportamentul mai puțin ortodox al unora care confundă apa maării cu o toaletă publică, unele autorități locale din Spania au introodus măsuri drastice pentru a preveni această practică, pe care o consideră o violare a igienei publice și a normelor de comportament.

Costa del Sol, o destinație turistică estivală de top , a luat măsuri preventive împotriva unui efect secundar mai puțin discutat al turismului excesiv: urinarea în mare.

O evacuare fiziologică în mare, în Spania, i-ar putea costa pe turiștii cu probleme de vezică urinară până la 750 de euro în această vară, potrivit Adevărul. Dar asta depinde și de plaja pe care o vizitează turistul indisciplinat.

După exemplul orașului Vigo din nordul Spaniei, care, în urmă cu doi ani, a introdus amenzi de până la acest nivel pentru „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare”, Marbella își dublează amenda (până acum, de 300 EUR) pentru urinarea în apa mării.

Săptămâna trecută, consilierii municipali din Marbella au votat „sí” pentru protejarea mării, aprobând o ordonanță care interzice urinarea sub apă pe 25 de plaje din municipalitatea Malaga.

Urinarea în public este interzisă și pe uscat, dar este ceva mai ușor de supravegheat. Când vine însă vorba de ce se întâmplă sub valuri, lucrurile se complică. Deocamdată, nu se  știe cum vor fi identificați turiștii care urinează pe furiș.

Ce alte interdicții prevede ordonanța

Pe lângă „evacuarea fiziologică", noua ordonanță, care mai trebuie să treacă printr-o consultare publică înainte de a deveni lege, menționează și alte interdicții.

Polițiștii schimbă regulile jocului. Noua legislație rutieră prevede amenzi obligatorii pentru greșeli pedepsite până acum doar sancțiuni

Jucatul cu mingi în apă este, de asemenea, interzis, la fel și rezervarea unei zone cu un parasol (umbrelă).

Noile norme prevăd și ținerea câinilor departe de apă (accesul lor fiind limitat doar la plajele desemnate pentru câini).

În schimb, fumătorii și vaperii pot continua să pufăie, dar vor avea de plătit amenzi pentru aruncarea pe plajă a mucurilor de țigară sau a resturilor alimentare.

Pe lângă Vigo (din regiunea nordică Galicia), care a impus celebra amendă de 750 de euro pentru urinarea pe malul mării începând din 2022, considerând-o „o încălcare a normelor de igienă și sanitare", și Benidorm a introdus sancțiuni din raționamente de igienă.

Aici sunt aplicate amenzi de 660 de euro pentru folosirea săpunului sau șamponului la dușurile de pe plajă, iar fumători sunt sancționați cu 2 000 de euro.

Turiștii care se aventurează pe nisip între miezul nopții și ora 7 dimineața riscă amenzi de 1.200 de euro.

Fumatul este, de asemenea, interzis pe o serie de plaje din Mallorca, Ibiza și Menorca.

Legea care lovește în stăpânii de câini și pisici. Cum îi poate obliga asociația de proprietari să scoată bani mai mulți din portofel