MENIU

Locul unde s-a mutat un pensionar pentru a face economii. Plătește 200 de dolari pe lună și beneficiază de toate utilitățile, ca la hotel

Locul unde s-a mutat un pensionar pentru a face economii

Într-o lume în care costul vieții continuă să crească, tot mai mulți pensionari sunt în căutarea unor soluții inteligente pentru a-și gestiona bugetul. Un astfel de exemplu este povestea unui pensionar care a decis să facă o schimbare radicală în stilul său de viață, mutându-se într-un loc care îi permite să economisească fără a renunța la confort. Plătind doar 200 de dolari pe lună, el beneficiază de toate utilitățile necesare, având parte de comoditatea și serviciile pe care le-ar oferi un hotel. 

Un bărbat de 73 de ani din Chiang Mai, Thailanda, plătește sub 200 de dolari pe lună pentru chirie, iar toate utilitățile sunt incluse, similar cu ceea ce oferă un hotel. Acest pensionar a decis să părăsească Australia pentru a trăi într-un loc care să-i ofere oportunitatea de a călători și de a avea cheltuieli mai reduse.

John Walker a hotărât să părăsească Australia și să se mute în Thailanda în 2019. Fiind mereu atras de călătorii, el a ales un loc unde cheltuielile sunt mai reduse, astfel încât să își poată permite să exploreze locuri noi. Conform Business Insider, pensia sa anuală se ridică la aproape 18.000 de dolari, iar costurile de trai în Chiang Mai sunt foarte mici. Walker a dezvăluit că reușește să economisească 40% din venitul său pentru a putea merge în vacanțe.

„Costul vieții este ieftin. Este un stimulant major”, a spus pensionarul.

John Walker spune că a întâlnit oameni din toată lumea, în Thailanda, acolo unde trăiesc o mulțime de pensionari.

Escrocheria cu oglinda retrovizoare spartă face din ce în ce mai multe victime. La ce trebuie să fie atenți șoferii

„Vin oameni din toate țările aici. Are o comunitate uriașă de pensionari”, a spus John Walker.

Și-a petrecut viața lucrând în finanțe, capital de risc și startup-uri, dar a condus și ferma familiei sale. La 60 de ani s-a pensionat, iar apoi a studiat sănătatea și medicina naturistă, înainte să plece din Australia. Când s-a mutat în Chiang Mai a observat cât de ieftin poate fi traiul, de la mâncare, până la transport și locuință. Astfel că, bătrânul John Walker a fost convins că îi va ajunge pensia pentru a trăi în Thailanda.

El afirmă că economisește aproape jumătate din pensia sa în fiecare lună și reușește să acopere costurile și taxele pentru asistența medicală. În curând, bătrânul Walker va trebui să suporte cheltuielile pentru o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului.

Chiar dacă trăiește singur, el menționează că nu ezită să facă noi cunoștințe. A devenit activ în organizațiile sociale locale și, din când în când, participă la retreat-uri de wellness în grup, ceea ce îl ajută să nu se simtă niciodată izolat.

John Walker oferă și un sfat pentru cei care iau în considerare pensionarea în străinătate. El subliniază importanța de a studia cultura și costul vieții într-o țară înainte de a lua o astfel de decizie. De asemenea, le recomandă altora să viziteze locul ales de cel puțin o dată înainte de a face o mișcare decisivă.

Locul unde casele se vând cu tot cu insulă. Turmele de oi vin la pachet

Mai multe articole despre:
pensionar pensie economii thailanda calatorii utilitati