MENIU

Locul unde casele se vând cu tot cu insulă. Turmele de oi vin la pachet

Locul unde casele se vând cu tot cu insulă

Oportunitatea de a poseda o insulă privată în pitoreasca Scoție devine acum o realitate, odată cu scoaterea la vânzare a insulei Sanda. Această bijuterie ascunsă din sudul Peninsulei Kintyre nu este doar o destinație de vis, ci și un refugiu ce oferă confortul unui complex rezidențial, având șapte clădiri capabile să găzduiască până la 26 de oaspeți. 

Celebră în întreaga lume datorită melodiei „Mull of Kintyre” interpretată de Paul McCartney în 1977, insula Sanda îmbină farmecul naturii sălbatice cu facilitățile moderne, oferind o experiență unică de evadare din agitația vieții cotidiene.

De-a lungul timpului, acest loc a găzduit călugări, sfinți și regi. A fost vizitat de regele scoțian Robert Bruce și de regele Haakon al Norvegiei, iar capela sa a fost legată de figura Sfântului Columba și de Sfântul Ninian. Insula a avut mulți proprietari de-a lungul anilor, însă cel mai renumit dintre aceștia a fost Jack Bruce, basistul trupei rock Cream.

Accesul pe insulă se realizează fie cu barca, existând rampe și scări de piatră la ambele extremități, fie cu elicopterul. Acolo, în mijlocul vegetației împrejmuite de stânci, se află șapte proprietăți rezidențiale: patru situate în partea de nord și trei în sud, în apropierea unui far pitoresc amplasat pe un afloriment de piatră, conform CNN Travel.

Românii, printre fruntașii Europei la numărul de ore petrecute la locul de muncă. Cine sunt cei care ne depășesc la capitolul hărnicie

Cu toate acestea, doritorii care vor să achiziționeze acest loc trebuie să dovedească a fi cu dare de mână, întrucât insula este scoasă la vânzare pentru suma de 3,1 milioane de dolari.

Unitatea de cazare poate primi un număr maxim de 26 de persoane. În incinta acesteia se află Taverna Byron Darnton, denumită după o navă care a naufragiat în apropierea insulei în anul 1946. Taverna a fost deschisă în 2003 de foștii proprietari Dick și Meg Gannon, oferind servire pentru clienții care soseau cu barca timp de mai mulți ani. Totuși, aceasta a fost închisă după ce, în 2010, insula a fost achiziționată de omul de afaceri elvețian Michi Meier.

 „Restaurantul a apărut și prin presă și a fost deschis în timpul lunilor de vară”, a explicat Tom Stewart-Moore, șeful agenției rurale Knight Frank, care se ocupă de vânzare. „Pentru următorul proprietar oferă o oportunitate de a păstra proprietatea fie ca evadare privată, fie de a diversifica și de a extrage niște bani prin oferirea sejururi cu cazare de lux. Există, de asemenea, opțiunea de a redeschide pub-ul pentru oamenii care navighează de-a lungul Coastei de Vest.”

Are încă permisiunea de a vinde alcool, în cazul în care următorii proprietari doresc să readucă la viață taverna, care are deja un cod de firmă înregistrat. Insula avea anterior o fermă mică și o turmă de 55 de oi care încă mai numesc insula acasă. „Oile se îngrijesc de ele însele, sunt mașinile de tuns iarba insulare și necesită puțină gestionare. Sunt incluse ca parte a vânzării.”, a adăugat Moore.

Escrocheria cu oglinda retrovizoare spartă face din ce în ce mai multe victime. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Mai multe articole despre:
insula case de vanzare insula de vanzare oi