MENIU

Locul din România unde copiii fac terapie cu cai. Hipo-terapia, metoda inedită care îi ajută să scape de frici

Hipo-terapia, metoda inedită care îi ajută pe copii să scape de frici

Copiii au tot mai multe variante de recreere în vacanțele de vară. Taberele au rămas în continuare mediul ideal mai ales pentru cei mici. Copiii au parte de tot felul de activități educative și astfel reușesc să-și facă prieteni noi. De exemplu, în județul Alba, există un loc unde copii se pot juca în voie și învață să interacționeze cu caii. 

Hipoterapia, sau mai exact terapia cu cai, este din ce în ce mai căutată de părinți. Așa a devenit popular satul Leorinț, situat la doar câțiva kilometri de municipiul Aiud. Localitatea este cunoscută pentru centrul de recuperare și agrement și pentru tabăra de călărie.

Cei mici se pot juca, se pot plimba pe cal sau pot participa la diferite activități organizate special pentru ei. Hipo-terapia este una dintre cele mai căutate activități de către părinți, care consideră că prin această interacțiune cu caii, copiii se dezvoltă armonios și își pot învinge fricile. 

Locul de muncă plătit cu 10.000 de lei net pe lună, dar de care românii fug ca șoarecele de pisică

Copiii spun că sunt foarte încântați. Odată ce s-au urcat pe cal, cu greu se mai dau jos.

Hipo-terapia reprezintă o metodă alternativă de terapie, care îi ajută pe copiii cu diferite probleme, cum ar fi autismul sau tulburările de comportament. Interacțiunea cu caii este benefică pentru copii, care învață cum să comunice cu animalele și să creeze o relație specială cu acestea. 

De asemenea, călăria poate fi văzută și ca o activitate sportivă, care poate îmbunătăți abilitățile motorii ale copiilor și le poate dezvolta disciplina și autocontrolul. Prin intermediul taberelor de călărie, copiii își pot dezvolta pasiunea pentru acest sport și pot să-și îmbunătățească abilitățile într-un mediu sigur și adaptat nevoilor lor.

Programările în tabăra de la Leorinț trebuie făcute din timp, pentru că locurile sunt limitate. Costul este de 750 de lei pe zi, pentru fiecare copil. În preț sunt incluse mesele din timpul zilei și terapia sau antrenamentele. 

Și-a dat cu cremă din gândaci ca să scape de acnee. Noul trend cosmetic care stârnește reacții contradictorii pe internet

Mai multe articole despre:
cai hipo-terapie terapie cu cai