MENIU

LOCKDOWN în România, exclus categoric de Raed Arafat în valul 4 COVID-19 - Care este MOTIVUL

LOCKDOWN în România, exclus categoric de Raed Arafat în valul 4 COVID-19 - Care este MOTIVUL

Raed Arafat a anunțat joi dacă România va mai trece printr-o carantinare totală ca în primul an de pandemie, din cauza valului 4 de coronavirus, provocat de varianta Delta extrem de contagioasă.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a exclus categoric carantinarea națională pe teritoriul României în valul al patrulea al pandemiei.

Întrebat de jurnaliști dacă se va mai aplica lockdown în România în valul Delta, Raed Arafat aa răspuns că „nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală”, la sfârșitul ședinței de Guvern de joi.

„Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început. Deci nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a mai spus Raed Arafat.

Anunțul privind o posibilă carantinare națională vine în contextul valului 4 Delta de COVID-19 și a prelungirii stării de alertă pentu încă 30 de zile.

Citește și Se prelungește STAREA DE ALERTĂ: Măsurile care se vor aplica pe durata acesteia - DOCUMENT

În ultima săptămână, cazurile confirmate de coronavirus s-au dublat, observându-se o creștere ușoară și a internărilor bolnavilor gravi în secțiile ATI. Accesează LIVE ultimele date oficiale ale evoluției epidemiei în România pe Realitatea.net coronavirus

Citește și Bilanț coronavirus 5 august. Cifrele momentului: 244 de cazuri noi. Câte DECESE sunt raportate astăzi

Citește și Încotro se îndreaptă pandemia de Covid-19. Date la ZI despre distribuția și indicele de infectare