MENIU

Liviu Petrache, director al Direcției de Menteanță și Dezvoltare, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Liviu Petrache, director al Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (SMART) SA, la data faptei, societate de interes național deținută de stat.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În același dosar, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marius Merfu, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în perioada 20 - 30 aprilie 2015, Liviu Petrache, în calitate de director al Direcției Mentenanță și Dezvoltare a S.C. SMART S.A., a pretins și primit pentru sine și pentru alții, de la Marius Merfu, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei.

Liviu Petrache a primit banii în schimbul intervențiilor sale la nivelul decidenților din cadrul Sucursalei Constanța a societății de stat S.C. SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influență.

Concret, Petrache a pretins și primit cele 4 telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenție, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emisă de societatea lui Merfu.

Ulterior, ca urmare a unei înțelegeri dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, lui Liviu Petrache un colet ce conținea 4 telefoane mobile marca „Samsung Galaxy S6 Edge”.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.