MENIU

PSD s-a blocat: Dragnea vrea să demisioneze, partidul se opune. Ponta: O decizie se ia miercuri

<p>Liviu Dragnea</p>
<p>Liviu Dragnea: Răm&acirc;n alături de colegi&nbsp;</p>

Social-democrații fac zid în jurul lui Liviu Dragnea. Fostul ministru al Dezvoltării a declarat luni dimineață că își va depune demisia din funcția de președinte executiv al PSD, spunând însă că-şi va pune partidul într-o "situaţie delicată" într-un an preelectoral şi că toţi colegii din teritoriu îi cer să nu demisioneze. La finalul ședinței, Dragnea a spus că și-a depus mandatul, dar colegii au respins în unanimitate această idee. Astfel, o decizie privind demisia se va lua miercuri, în forul lărgit al PSD, CeXN, întrucât BPN-ul nu a luat o decizie. 

Update 12:40 Liviu Dragnea a precizat că și-a depus mandatul, dar colegii au respins, prin vot: ”Mandatul meu a fost depus, iar toți colegii mei au respins acest lucru. Ce va pot spune este ca nu mă simt confortabil cu atâtea presiuni. Eu sunt un om hotărât, decis, dar trebuie sa recunosc ca există presiuni”. 

Dragnea: Mi-am depus mandatul, dar absolut toți colegii mei au respins această idee

Update 12:25:  Ponta a precizat că liderii PSD nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea: ”Am avut o discutie cu colegii. Colegii nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea(...) O decizie se va lua miercuri, în CexN”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la sediul PSD. 

Update 12.00: După doar o oră de la începerea ședinței BPN, social-democrații au suspendat ședința, pentru că nu au ajuns  la un consens. PSD a decis să organizeze un Comitet Executix, miercuri, pentru a decide asupra demisiei lui Dragnea. 

După ce a ajuns la sediul PSD,  Liviu Dragnea a susținut ca este hotarat sa demisioneze din functia de presedinte executiv al PSD, dupa ce a renuntat si la cea de ministru al Dezvoltarii, ca urmare a condamnarii sale la inchisoare.

"Pentru mine, demnitatea e mai importanta decat orice functie. Poti si ca membru simplu sa ajuti partidul, daca ai oarecare experienta", le-a spus el jurnalistilor, luni dimineata, la intrarea in sediul central al PSD, unde la ora 11:00 a inceput sedinta Biroului Permanent National.

Intrebat daca a discutat cu premierul despre inlocuitorul sau la minister, Liviu Dragnea a raspuns: "Da."

 Liderul PSD a declarat, însă, duminică, la un post de televiziune că decizia lui ar putea pune partidul într-o "situaţie delicată" într-un an preelectoral, când trebuie pregătite alegerile locale de anul viitor.

Victor Ponta: Colegii nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea

"Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, noaptea, ieri toată ziua, astăzi toată ziua, majoritatea - cred că toate organizaţiile judeţene - au transmis comunicate, rezoluţii, solicitări, dincolo de telefoane directe şi sms-uri, cred că i-au trimis şi lui Victor Ponta, că mâine să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv. Demisia mea din funcţia de preşedinte executiv, într-adevăr, poate să pună partidul într-o situaţie delicată, într-un an preelectoral când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor, când partidul trebuie restructurat şi recalibrat şi remotivat şi reorganizat, pentru a se pune în pregătirea de campanie", a declarat Liviu Dragnea, citat de DC News.

Iohannis, despre cazul Dragnea: Retragerea din Guvern un răspuns adecvat la condamnare

Fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că luni își va depune demisia din funcția de președinte executiv al PSD.

"Așa cum am mai spus în permanență, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanței de astăzi și i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa Biroului Permanent Național mandatul meu de președinte executiv. Recunosc că nu înțeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanței. În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit", a afirmat vineri Dragnea, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, "există un precedent periculos" pentru oricine dorește să facă acum campanie electorală la orice nivel, precedent care "poate afecta democrația și libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot".

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani.

Ceilalți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

Mai multe articole despre:
demisie PSD Liviu Dragnea dosarul referendumului