MENIU

Informație-bombă! Ce-a făcut Liviu Dragnea, însoțit de un general SIE!

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea face lobby pentru un contract de 1,6 miliarde de euro. Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan, în direct la Realitatea TV. 

Sabin Orcan a spus că Liviu Dragnea a mers la sediul companiei Damen, din Olanda, de două ori. Şi nu a fost singur. A mers însoţit de un general SIE în rezervă: Dan Dumitru.

Miza este reprezentată de un contract cu Ministerul Apărării. Comisarul.ro detaliază contextul afacerii. Statul român, acţionar majoritar al şantierului naval Mangalia, a renunţat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen.

Aceştia au dat şefia şantierului pe mâinile lui Dan Dumitru şi Dorin Grosu, un alt fost ofiţer de informaţii şi fost şef al celebrei "doi şi un sfert", potrivit jurnalul.ro

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. 

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta "Doi şi-un Sfert", serviciul secret al MAI), conform sursei citate.

Mai multe articole despre:
Olanda Liviu Dragnea Damen