MENIU

Liviu Dragnea, citat de procurorii DNA, în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea, fost lider PSD

Liviu Dragnea este citat la DNA, după eliberarea condiționată. Potrivit unor surse, procurorii vor menținerea sechestrului pe averea fostului șef PSD, în dosarul Tel Drum. Dragnea trebuia să își facă RMN-ul chiar la ora la care e așteptat la parchet. Chemarea sa a stârnit nemulțumirea unor apropiați. 

Printre cei nemulțumiți de chemarea lui Dragnea la DNA se numără și Codirn Ștefănescu. El susține că procurorii fac acest lucru intenționat, fiind vorba despre o chestiune de procedurā, la care, în mod legal, puteau participa doar avocații fostului lider al PSD. 

Potrivit lui Ștefănescu, Loviu Dragnea avea o procedură medicală de făcut, mai exact un RMN care ar avea loc în același timp cu citația la DNA, și care - mai mult ca sigur - va trebui amânată din moment ce acesta este citat al DNA

"Vreau sā fac un anunț! Hārtuirea lui Liviu Dragnea continuā! Māine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii ii programaserā RMN-ul! Pe o chestie de procedurā la care, in mod legal, puteau participa doar avocații! Singuri, fārā el! Dar sistemul āsta ticālos și rezist nu se lasā! Teama de Dragnea transpirā prin toți porii lor, frica de ceea ce au fācut i-a înnebunit pe toți! Abuzurile astea, in formā continuatā, dovada clarā a unor spaime imense. De care, intr-un viitor apropiat, știu și ei cā vor rāspunde! V-am anunțat ca sā știți cu toții ce se intâmplā!", scria Ștefănescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Sursele Realitatea PLUS spun că ar fi vorba despre dosarul Tel Drum, dosar în care fostul lider al PSD este urmărit penal, și în care anchetatorii vor să îi aducă la cunoștință că îi mențin sechestrul pe avere.

Dosarul Tel Drum a fost deschis în anul 2016, iar un an mai târziu fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, suma ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma castigatoare SC Tel Drum SA.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare pe 15 iulie, după ce a ispășit 2 ani și 2 luni din pedeapsa sa de închisoare de 3 ani și 6 luni. Decizia de eliberare condiționată a fost luată de Tribunalul Giurgiu.