MENIU

Începutul sfârșitului pentru Dragnea? E la un pas să fie DEMIS de la șefia Camerei Deputaților

Dragnea, la un pas de demiterea de la șefia Camerei Deputaților

Liviu Dragnea, la un pas de demiterea de la șefia Camerei Deputaților. Noua sesiune parlamentară începe cu același scandal cu care s-a încheiat și anul 2018. Opoziția cere demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților și șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mari, după migrația de la PSD la partidul Pro România al lui Ponta.

Opoziția cere demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, transmite Realitatea TV.

Liviu Dragnea. Deputatul Daniel Constantin a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că s-a constituit grupul "Pro Europa" format din 20 de deputați, dintre care 16 au candidat pe listele PSD.

Liderul grupului va fi Daniel Constantin, iar vicepreședinții Mircea Titus Dobre, Catalin Nechifor, Octavian Petric, Georgian Pop, Gabriela Podasca.

UPDATE 19,40. "PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților și, potrivit legii, trebuie să-și diminueze ponderea în conducerea Parlamentului. Opoziția ar trebui să poată merge cu doi colegi în plus în Biroul Permanent. PSD trebuie să respecte Regulamentul, matematica și faptul că le fug deputații!!! Parlamentul nu este pe persoana fizică a lui Dragnea!", a declarat Raluca Turcan de la PNL după sesiunea exraordinară de luni.

UPDATE 18,30. Daniel Constantin a criticat, luni, faptul că solicitarea Pro România de înfiinţare a unui grup parlamentar propriu nu a fost luată în seamă, afirmând că "noua gaşcă din fruntea Camerei Deputaţilor are o frică cronică de a respecta legea".

"Noi am făcut o cerere de constituire a grupului, practic plenul trebuia să ia act şi Biroul permanent de constituirea grupului Pro Europa. Am respectat toţi paşi din Regulament, chiar dacă acesta e foarte greu de găsit în Camera Deputaţilor, pe site nici nu există ultima variantă, dar domnul Dragnea, probabil că e valabil şi pentru domnul Tăriceanu, noua gaşcă din fruntea Camerei Deputaţilor parcă au o frică cronică de a respecta legea. E natura lor umană, politică. Nu au vrut, au trecut peste această cerere pe care noi am făcut-o. E a treia oară când noi depunem o cerere de constituire de grup. Nici nu au supus la vot, nici nu au luat act, nu au invocat niciun articol din Regulament. Este domnia majorităţii, atât cât mai există această majoritate", a afirmat Daniel Constantin, la Parlament.

El a spus că Pro România are 20 de parlamentari, mai mult decât are ALDE în momentul de faţă.

"Conducerea Camerei Deputaţilor instituie mai multe categorii - deputaţi de rang 1 şi deputaţi de rang 2", a adăugat Constantin.

UPDATE 17,30. Camera Deputaţilor a ales luni, în plen, noua componenţă a Biroului permanent, pentru prima sesiune parlamentară a acestui an, potrivit Agerpres. S-au înregistrat 166 de voturi 'pentru', unul 'împotrivă' şi un vot a fost nul.

Astfel, vicepreşedinţi sunt: Florin Iordache, Carmen Mihălcescu şi Eugen Nicolicea din partea PSD şi Marilen Pirtea din partea PNL.

În funcţiile de secretari ai Biroului permanent au fost aleşi: Mircea Drăghici - PSD, Cristian Buican - PNL, Silviu Dehelean - USR şi Dragoş Zisopol din partea grupului minorităţilor naţionale.

În conducerea Camerei chestori au fost aleşi: Marcel Ciolacu şi Cătălin Rădulescu din partea PSD, Seres Denes - UDMR şi Andrei Gerea - ALDE.

Înainte de exprimarea votului, PNL, USR şi PMP au anunţat că nu votează noua structură a Biroului permanent, nefiind de acord cu ponderea PSD în conducerea Camerei.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că PSD refuză să discute orice realocare a posturilor din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

"În mod obiectiv, situaţia actuală în ceea ce priveşte ponderile partidelor în actuala structură parlamentară face ca PSD ar trebui să piardă două locuri şi s-a discutat despre realocarea acestor locuri fie către PNL, fie către USR, fie către PMP. PSD a spus că ei consideră că nu trebuie făcută nicio modificare, deşi cifrele şi ponderea lor au scăzut cu mai mult de două procente faţă de cât aveau - un coeficient de 46% - acum sunt undeva la 42,3%, (...) dar coeficientul lor clar a scăzut, dar refuză să discute orice realocare", a spus liderul USR, Dan Barna, la Parlament.

El a susţinut că reprezentanţii PSD "pur şi simplu ne spun: nu vrem să respectăm algebra".

Conform articolului 25 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, la începutul fiecărei sesiuni ordinare parlamentare se alege noua componenţă a Biroului permanent, adică vicepreşedinţii, secretarii, chestorii acestui for. Alegerea membrilor Biroului permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice şi negocierii liderilor de grupuri. Lista candidaţilor propuşi pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor.

Opoziția nu votează structura Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

PNL, USR şi PMP au anunţat, luni, că nu votează structura Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru noua sesiune parlamentară.

"Biroul permanent de conducere al Camerei Deputaţilor are o anumită structură ca urmare a situaţiei parlamentare a fiecărui grup parlamentar. Situaţia politică arată că PSD a început sesiunea cu 154 de deputaţi. În momentul de faţă, ca urmare a solicitărilor depuse la secretariatul general, există doar 142 de deputaţi. (...) PNL nu pune problema funcţiilor şi oamenilor, ci vorbim despre reprezentativitate şi reprezentativitate a Opoziţiei într-un organism de conducere al acestei instituţii. Şi în baza aritmeticii PSD pierde ponderea, pentru că a fost decimat prin plecările de deputaţi şi opoziţiei îi revine o voce mai puternică în organismul de conducere pentru că aşa este viaţa, pentru că sunt oameni care au spus 'la revedere' politicii abuzive şi au intrat în opoziţie. PNL vă solicită să respectaţi Regulamentul şi Constituţia", a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a susţinut că, în acest context, PNL ar trebui să aibă o funcţie în plus în Biroul permanent, iar o altă funcţie să revină Opoziţiei.

"Dacă nu veţi ţine cont de aceste solicitări, şi anume ca PNL să poată să participe printr-un om în plus şi Opoziţia, în afară de PNL, să primească, de asemenea, şansa unui un om în plus în Biroul de conducere, PNL nu va vota structura actuală a conducerii Camerei Deputaţilor. Vom face proteste în cadrul legal până veţi înţelege că această instituţie nu este pe persoană fizică", a spus Turcan.

Campania de dezertări din PSD amenință majoritatea Puterii și scaunul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților. Nu este un început simplu de an pentru coaliția PSD-ALDE. 

Opozitia ia din nou în calcul schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, dar și o altă motiune de cenzură, pentru a încerca să dea jos Guvernul!

Probleme în noua sesiune parlamentară pentru PSD-ALDE. Puterea poate pierde majoritatea

PSD-ALDE a pierdut deja majoritatea la Cameră, după ce mai mulți deputați au plecat la PRO România!

Este vorba despre Mihai Tudose, Corina Bogaciu, Silvia Oana Vlăduca și Adrian Pau. Astfel, au rămas doar 161 de deputați, față de necesarul de 165.

Întrebat dacă vor mai urma plecări din PSD, Liviu Dragnea a dat asigurări ca nu se va pierde majoritatea parlamentară, care se verifică doar „la legi și la moțiuni de cenzură".

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea liviu dragnea demis