MENIU

LIVE TEXT Război în Ucraina ZIUA 4. Ucraina aruncă în aer un vehicul inamic în Melitopol - VIDEO

Război în Ucraina ZIUA 4

Situația din Ucraina devine tot mai complicată. Tragediile au loc în fiecare oră în Ucraina, rachetele rusești continuă să lovească obiective civile. Un spital de copii a fost lovit crunt chiar în timpul stabilirii condițiilor negocierilor ucraino-ruse. Pe de altă parte, rușii de rând sunt și ei șocați de deciziile lui Putin și s-au așezat la cozile uriașe pentru a-și retrage bani din bancomate.

UPDATE 20.00 - Explozii în localitatea Zhytomyr, aeroportul a fost atacat.

UPDATE 19.50 - Ucraina aruncă în aer un vehicul inamic în Melitopol

 

Ukr Azov DRG blows up enemy vehicle near Melitopol 💥💥💥 pic.twitter.com/Q2b7QpPkFL

— 0SINTT (@0sintt) February 27, 2022

 

UPDATE 19:30 Zelenski a anunțat toate condițiile pe care i le-a pus lui Lukașenko

UPDATE 19:00 Ursula von der Leyen anunță că UE va finanța achiziția și livrarea de arme pentru Ucraina. În plus, UE își închide complet spațiul aerian pentru Rusia, inclusiv pentru oligarhi.

UPDATE 18:40 Depozit de deșeuri radioactive de lângă Kiev, lovit de rachete

UPDATE 18:00 Lukașenko îl asigură pe Zelenski că nu vrea rachete rusești în Belarus

UPDATE 17.00 Un alt spital a fost lovit de rachetele rusești duminică seară în Cernihiv, în același oraș unde locuitorii au ieșit în fața tancurilor rusești, sâmbătă, încercând să-i oprească. 

UPDATE 16.20 O coloană de blindate rusești a fost distrusă de ucraineni în regiunea Sribnim Cernihiv, la nord est de capitala Kiev.

UPDATE 15.00 Franța anunță că își închide spațiul aerian zborurilor rusești pentru toate avioanele și companiile aeriene rusești începând din această seară (27 februarie - n.red.).

UPDATE 13.00 Gigantul Gazprom a anunțat că livrările de gaze naturale către Europa, prin Ucraina, se desfășoară conform graficelor stabilite.

UPDATE 12:20 Kremlinul a anunțat că "este în continuare deschis negocierilor", pe teritoriul Belarusului și așteaptă un răspuns din partea oficialilor ucraineni până la ora locală 15:00 (14:00), ora României.

UPDATE ORA 12:00 - Autoritățile românești au decis să permită accesul nestingherit al refugiaților din Ucraina care doresc să treacă în România prin Vama Siret, pentru a diminua presiunea.

Vama SIRET, deschisă pentru refugiații din Ucraina, nu se mai fac controale

UPDATE 11.20 - Un luptător ucrainean distruge un tanc rusesc cu un aruncător de rachete.

#Ukrainian Soldiers blast out #RussianArmy Tank in a video #Kyiv #RussiaUkraineWar #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/w3B6qr4eaW

— Armed Broadcast (@ArmedBroadcast) February 27, 2022

 

UPATE 11:00 Imagini distribuite pe rețele de socializare arată cozi uriașe în mari orașe din Rusia, inclusiv la Moscova, pentru retragerea de numerar de la bancomatele.

В Москве и других городах России перед банкоматами собираются огромные очереди. Фото сделано в 5 часов утра. pic.twitter.com/lpSrIM4Ao9

— Oles Filonenko 🤷🏼‍♂️ (@taxfreelt) February 27, 2022

UPDATE 10.40: Serviciul Secret al Ucrainei anunță că a primit documente secrete ale armatei ruse, pe care forțele de securitate ucrainene le-au spulberat lângă Gostomel. Printre acestea se numără date personale despre ocupanții ruși, precum și parole secrete și cifruri utilizate de Federația Rusă. Acest lucru vă va permite să înțelegeți esența conversațiilor interceptate ale inamicului.

UPDATE ora 10.26: Armata ucraineană a aruncat în aer un pod în afara Kievului pentru a încetini trupele ruse.

Podul era între orașele Bucha și Irpin. Trupele ruse sunt blocate la Bucha.

UPDATE ora 10.12: Un mall din Kiev este în flăcări, în urma unui bombardament rusesc.

"Giraffe Mall was targeted"
Kyiv, #Ukraine 🇺🇦 pic.twitter.com/q0TS5Z136j

— Aleph א #IStandWithUkraine 🇺🇦 (@no_itsmyturn) February 27, 2022

UPDATE ora 09.40: Zelenski refuză oferta lui Putin de a la Mink. Lukașenko a fost complice la invazia rusă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică o ofertă rusă de negocieri în Belarus, motivând că Minskul și regimul lui Alekdandr Lukașenko sunt complici la agresiunea rusă. Liderul de la Kiev a propus ca variante Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

 

UPDATE ora 09.20: O informație neconfirmată de către partea ucraineană. Rușii au declarat că armata ar fi înconjurat două orașe mari din sudul Ucrainei, Herson și Berdiansk .„În ultimele 24 de ore, forțele armate ruse au blocat complet orașele Herson și Berdiansk”, care au 290.000 și, respectiv, 110.000 de locuitori, a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția TASS, citată de Ziarul de Gardă.

Tot duminică dimineață, Ministerul Apărării a anunțat că Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât, în jurul orei 8:30, o rachetă cu aripi lansată spre capitala Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus, cu ajutorul unui avion TU-22.

Și în orașul Nikolaev au fost bombardate zone rezidențiale, potrivit unor filmări distribuite pe rețelele de socializare.

#Breaking #Russia #Ukraine

Shelled residential building in Nikolaev pic.twitter.com/4ctBKsvsHd

— Royal Intel 👑 (@RoyalIntel_) February 27, 2022
Mai multe articole despre:
raboi ucraina raboi kiev putin rachete belarus lukasnko