MENIU

Litoralul tuturor posibilităților. A plătit cazarea în avans, iar apoi a văzut că hotelul scos la vânzare

A plătit cazarea, dar nu mai are unde să stea: hotelul a fost vândut! Foto/Ahivă

România pare să fie țara tuturor posibilităților, dar pe parte negativă. Asta a constatat o femeie pe propria piele, atunci când a plătit cazarea în avans, pe litoral, iar mai apoi a văzut anunțuri cu hotelul de vânzare.

O româncă și-a ratat vacanța, după ce a plătit aproape 5000 de lei pentru cazare la un hotel care nu există. Femeia, originară din Suceava, ar fi trebuit să petreacă perioada 26 iulie - 2 august 2024, la un hotel din stațiunea Mamaia, județul Constanța.

Astfel, victima a plătit în avans 4.662 de lei, bani pe care i-a virat în contul indicat de reprezentanții firmei. La scurt timp, însă, a aflat că hotelul prezentat pe internet nu mai există, fiind deja scos la vânzare. În mediul online, sunt mai multe recenzii negative cu privire la oferta de cazare falsă, semn că sunt mai multe persoane păgubite, conform știrisuceava.net.

 

Plângeri pentru oferte de cazare false pe bandă rulantă

 

Poliția Suceava a deschis anchetă în acest caz, însă, anchetatorii spun că nu este un caz singular. De la debutul sezonului estival, au primit mai multe plângeri cu privire la oferte de cazare false.

„Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de către Mirela G., din municipiul Suceava, cu privire la faptul că în urma unei tranzacții online a fost înșelată cu suma de 4.662 de lei. La data de 14.06.2024 femeia a făcut o rezervare online pentru un sejur de 7 (șapte) nopți tip all-inclusive în perioada 26.07.2024-02.08.2024, la hotelul Fernweh no. 5 din stațiunea Mamaia, jud. Constanța, achitând prin virament bancar suma de 4.662 de lei, aferentă plății sejurului către Sunrise Travel SRL. Ulterior, respectiv la data de 21.07.2024, femeia a observat în spațiul online mai multe recenzii cu privire la hotelul Fernweh no. 5, constatând că hotelul este închis și pus spre vânzare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate de către lucrătorii BIC", au transmis reprezentanții IPJ Suceava, pentru sursa citată.