MENIU

Lista băuturilor pe care e bine să le arunci la chiuvetă dacă vrei să slăbești

Lista băuturilor pe care e bine să le arunci la chiuvetă dacă vrei să slăbești

Atunci când ne decidem să urmăm o cură de slăbire, trebuie să fim conștienți nu doar de caloriile pe care le consumăm, ci și de băuturile pe care le alegem. În această optică, o serie de băuturi, majoritatea alcoolice, se regăsesc pe lista neagră, având un impact considerabil asupra succesului dietei. Deși unele dintre ele, precum cocktailurile dulci sau vinul, sunt de la sine înțelese ca fiind surse de calorii inutile, specialiștii atrag atenția și asupra unor produse surprinzătoare pe care poate nu le-am fi considerat dăunătoare.

Publicația eatthis.com a făcut o listă cu băuturile pe care trebuie să le arunci la chiuvetă dacă și-ai pus în gând să scapi de kilograme.

Băuturile și cocktailurille pe bază de cafea

Chiar dacă aparent par inofensive, aceste combinații extrem de îmbietoare au numeroase  zaharuri și calorii. Greșeala pe care o fac mulți, spun dieteticienii, este să-și imagineze că acest mix-uri nu diferă mult de o cană de cafea simplă. De fapt, diferența este URIAȘĂ: cafeaua neagră are în medie aproximativ cinci calorii per porție, iar un frappuccino aproximativ 380 de calorii. Mai mult decât o porție medie de cartofi prăjiți.

Băuturi răcoritoare

În cazul acestor produse sunt puțini cei care nu știu că îngrașă și sunt asimilate câtorva dintre cele mai nesănătoase obiceiuri alimentare. Băuturile răcoritoare zaharoase cresc nivelul de zahăr din sânge, determinând astfel organismul să extragă apă din celulele sale pentru a o dilua. Acest lucru te face chiar mai însetat, ceea ce te poate determina să bei mai multă băutură răcoritoare, și înainte să-ți dai seama, ai consumat sute de calorii fără valoare nutritivă și poți câștiga rapid în greutate."

Berea

Caloriile în exces provenite din alcool pot contribui la acumularea grăsimii, în special în zona mijlocului. În plus, alcoolul conține șapte calorii pe gram, făcându-l nerecomandat dacă încerci să slăbești, dovadă fiind și termenul de "burtă de bere". Alcoolul este, de asemenea, inflamator, iar inflamația cronică este un factor principal în acumularea grăsimii viscerale."

Cocktailuri

Aceste amestecuri dense în calorii sunt bogate în zaharuri adăugate care pot crește în mod insidios aportul total de calorii, determinând acumularea grăsimii abdominale. Combinarea acestor ingrediente calorice, bogate în zaharuri rafinate și inflamatorii, cu alcool creează propriul său cocktail: un cocktail pentru acumularea grăsimii viscerale, arată sursa citată.

Smoothie-uri

Smoothie-urile pot părea un element surprinzător pe această listă, dar cele cumpărate din magazin sau prea îndulcite conțin adesea mult mai multe calorii decât te-ai aștepta. Pline de zaharuri și adesea lipsite de fibre, aceste băuturi pot duce la scăderi de energie și creștere în greutate.

Băuturile Sportive

În ciuda asocierii lor cu atletismul, băuturile pentru sport sunt adesea bogate în zahăr și calorii. Cu excepția cazului în care vă angajați în mod regulat într-o activitate fizică intensă, aceste băuturi pot duce la un aport caloric în exces și vă pot împiedica să topiți grăsimea de pe abdomen. „Băuturile pentru sport sunt formulate special pentru a furniza atleților zahăr și electroliți rapid pentru a le alimenta exercițiile intense”, explică dieteticianul Destini Moody. „Cu toate acestea, mulți oameni cred, în mod eronat, că a le bea în timpul liber este inofensiv. Dieteticienii sportivi nici măcar nu recomandă sportivilor să bea băuturi sportive decât dacă fac sport mai mult de o oră din cauza conținutului de zahăr. Chiar dacă aromele fructate, hidratante au gust grozav, o băutură pentru sport în medie conține aproximativ 220 de calorii fără niciun fel de nutrienți, dar mult zahăr adăugat.”

Milkshake-uri

Combinația dintre conținutul ridicat de zahăr și grăsimile saturate din milkshake-uri este principalul vinovat din spatele acumulării de grăsime din burtă. „Milkshake-urile sunt de obicei făcute cu înghețată plină de grăsimi, care este încărcată cu grăsimi saturate. Nu numai că combinația de zahăr și grăsimi saturate poate crește riscul de boli de inimă, dar ambii compuși inflamatori pot crește rapid depozitarea de grăsimi viscerale în corp”, a mai explicat dieteticianul.