MENIU

Lista alimentelor perfecte pentru creier. Tu le consumi?

Lista alimentelor perfecte pentru creier. Tu le consumi?

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există cu adevărat alimente perfecte pentru creier, adică alimente care au un efect pozitiv asupra creierului. Iată câteva dintre acestea!

1. Afine

Aceste fructe sunt unele dintre cele mai mari daruri ale planetei. Afinele sunt cunoscute drept regele neîncoronat al antioxidanților, fiind folosite pentru detoxifierea organismului. Nu există multe studii care au încercat să demonstreze relația dintre afine și îmbunătățirea funcției creierului. Dar există un studiu format din 9 oameni în vârstă. Oamenii de știință au descoperit că un consum zilnic regulat de suc natural de afine, timp de 12 săptămâni, a îmbunătățit funcția memoriei. Ca în cazul fiecărui aliment enumerat mai jos, consumul de afine care depășește media recomandată poate duce, de asemenea, la apariția efectelor secundare. Atunci când incluzi afinele în alimentația ta împreună cu alte alimente destinate creierului, asigură-te că nu mănânci mai mult de jumătate de cană pe zi.

2. Broccoli

Prima legumă de pe această listă este broccoli. Orice ai face cu el: copt, gătit la aburi sau saute, acesta va îmbunătăți în continuare funcțiile creierului. Există două substanțe nutritive principale conținute de broccoli care îl plasează pe această listă. Vitamina K, ce se găsești în cantități mici și în afine, ajută la consolidarea abilităților cognitive. Iar nutrientul colina ajută la îmbunătățirea funcției memoriei. Există de șase ori mai multă vitamina K în broccoli decât în afine. Dezavantajul este că afinele sunt puțin mai gustoase. Poți include câteva buchețele de broccoli la fiecare masă caldă pe care o mănânci într-o zi, iar creierul tău va avea doar de câștigat.

Citeşte continuarea pe eva.ro.

Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă