MENIU

Ligia Deca, propusă ca ministru al Educației, primele declarații despre legile Educației promovate de Sorin Cîmpeanu

Consilierul prezidențial Ligia Deca a făcut primul anunț ca ministru propus la Educație după plecarea lui Sorin Cîmpeanu. Decizia numirii sale la Educație a fost luată luni de liberali. 

„Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea proiectului România educată”, a declarat Ligia Deca după anunțul premierului Nicolae Ciucă privind desemnarea de PNL ca ministru al Educației.

„Vom operaționaliza România educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață”, a afirmat Ligia Deca după ce a fost întrebată de presă despre „toleranța zero la plagiat”, anunțată luni de Klaus Iohannis, cu ocazia deschiderii noului an universitar.

„În primul rând mulțumesc membrilor Biroului politic al Partidului Național liberal pentru încrederea cu care m-au învestit, pentru faptul că m-au nominalizat pentru funcția de ministru al Educației. De altfel, Partidul Național Liberal și-a asumat încă de la început proiectul România educată și-a asumat politic ducerea lui la bun sfârșit”, a mai spus Ligia Deca.

Întrebată care vor fi primele măsuri și mi ales ce decizie va lua în legătură cu noile legi ale Educației, contestate de societatea civilă și reprezentanți din sistemul de Educație, Ligia Deca a declarat:

„O să ajung la Ministerul Educației după ce se vor fi finalizat procedurile voi vedea care au fost contribuțiile primite și voi comunica după aceea”.

„România educată include o diagnoză problemelor din educație după toți indicatorii de măsurare a performanței, fie că vorbim de echitate sau de performanță. Avem nevoie de o viziune, și România educată tocmai asta este.

Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea România educată în cadrul legislativ, în programele și în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact asta: vor încerca să răspundă la toate nevoile învățământului romanesc.

Poziția România educată și a mea personală este că ne trebuie transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrări academice realizate cu investiție publică, inclusiv lucrări de doctorat”, a mai spus Ligia Deca în primele sale declarații după ce a fost desmenată de PNL ca viitor ministru al Educației.

Liberalii din Biroul Politic Național au decis luni ca Ligia Deca să fie viitorul ministru al Educației, propunerea PNL urmând să fie prezentată coaliției, apoi la Palatul Cotroceni. La ședința BPN a participat și Ligia Deca. Majoritatea voturilor au fost pentru propunerea sa la Educație, cu 61 de voturi pentru și 2 abțineri - ale lui Florin Cîțu și Florin Roman.