MENIU

Liderii PSD, în teambuilding la munte! Decizii CRUCIALE în relația cu alianța de la guvernare și fuziunea cu partidul lui Negoiță

PSD Foto: InquamPhotos

Marcel Ciolacu i-a convocat vineri pe social-democrați la o întâlnire crucială. PSD-iștii pun la cale proiectele partidului  pentru următoarea perioadă într-o ședință care se desfășoară la munte, în comuna brașoveană Sâmbăta de Sus, la pensiunea „Miruna”.

 

Tot la munte s-a desfășurat și ședința Biroului Permanent Național.

Mulți social-democrați sunt supărați din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență și se tem că nu vor primi bani, așa cum s-a întâmplat și în cazul votului dat pe buget, când le-au fost respinse toate amendamentele, pe lângă banii aprobați de Guvern în favoarea zonelor necontrolate de primarii PSD, ci de cei din coaliția de la putere. Pe ordinea de zi a teambuildingului de a munte este și moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, care se va dezbate marți, în Senat.

Potrivit Realitatea PLUS, social-democrații ar urma să discute despre o posibilă platformă de stânga cu partidul lor în centru pentru a strânge în jur mai multe partide, printre care chiar Pro România, despre care părerile sunt împărțite, din cauza relației furtunoase cu Victor Ponta. Se știe că fostul președinte al PSD a atras foarte mulți social-democrați în noul său partid, ceea ce nu a îmbunătățit relația cu mai mulți lideri actuali social-democrați, ba chiar dimpotrivă, a stricat-o și mai mult. 

Un alt subiect de pe agenda PSD este revenirea în partid a  primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Anunțul lui Marcel Ciolacu din această săptămână nu a întrunit toate sufragiile. Este cunoscută relația tensionată dintre fostul social-democrat și prim-vicepreședintele Gabriela Firea, care nu este de acord cu revenirea acestuia în partid prin fuziunea cu noua sa formațiune politică.

Nu în ultimul rând, social-democrații se gândesc la organizarea unui congres în a doua jumătate a acestui an, dacă evoluția epidemiei va permite, pentru a redefini doctrina, a restructura ideologia de stânga a PSD și o eventuală fuziune cu partidul lui Negoiță.

O altă temă la întâlnirea PSD de la munte este și reforma constituțională, prin revizuirea Constituției, relatează Realitatea PLUS.