MENIU

Lideri religioși musulmani refuză ceremoniile de înmormântare pentru atacatorii din Londra

Liderii comunității musulmane din estul Londrei au refuzat să spună rugăciunile conform ritualului de înmormântare pentru teroriștii care au pus la cale atacul terorist de la Londra, de luni seară, în urma căruia au fost împușcați de poliția londoneză.

Membrii Moscheii din Estul Londrei s-au dezis de acțiunile lui Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane și un al treilea terorist a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită, spunând că gestul lor este împotriva învățăturilor fundamentale ale islamului.

"Prin urmare, în lumina principiilor etice care sunt esențiale pentru Islam, nu vom efectua rugăciunea tradițională islamică de înmormântare asupra făptașilor și îi îndemnem, de asemenea, pe imamii și autoritățile religioase de pretutindeni să retragă un astfel de privilegiu.

Acest lucru se datorează faptului că astfel de acțiuni indefensibile sunt în totalitate în contradicție cu învățăturile înalte ale islamului", a declarat liderul Moscheii din Estul Londrei și al Centrului Musulman din Londra, Muhammad Habibur-Rahman, citat de mass media britanice.