MENIU

Lider al reziștilor, acuzat de terorism! Radu Hossu ar fi amenințat cu moartea un deputat

Lider al reziștilor, acuzat de terorism! Radu Hossu ar fi amenințat cu moartea un deputat

Liderul reziștilor, care are o relație cu viceprimărița USR a Brașovului, este acuzat de terorism. Este vorba despre Radu Hossu, pe numele căruia deputatul Mihai Lasca a depus o plângere la DIICOT după ce ar fi fost amenințat cu moartea de acesta, prin intermediul unor mesaje pe telefonul mobil.

Deputatul Mihai Lasca spune ca a fost amenintat de Radu Hossu. „În cursul zilei de 19 iunie am fost amenințat cu moartea prin mesaje pe telefonul personal de către un individ care se recomanda a fi Radu Hossu, membru al grupării de mercenari Getica”.

Fostul deputat AUR susține că a fost contactat de mai multe personalități de la noi din țară care au fost amenințate de gruparea de mercenari fondată și finanțată de Radu Hossu.

„În urma anuntului meu si a plangerii penale am primit multe mesaje de la oamenii amenintati de gruparea getica pentru pozitia lor impotriva implicarii României în război”, a spus Lasca.

În urma dezvăluirilor grave, gruparea GETICA neagă implicarea, chiar dacă pe site-ul lor se află o listă cu nume de politicieni și jurnaliști pe care mercenarii români care luptă în Ucraina ar vrea să îi pedepsească pentru dezvăluirile incredibile făcute despre războiul din Ucraina.

Radu Hossu a concurat cu Elena Lasconi pentru șefia partidului Uniunea Salvați România. El a ajuns pe locul trei, cu 1471 de voturi. Radu Hossu s-a făcut remarcat în spațiul public odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. Mai exact, Radu Hossu a strâns sume de bani uriașe pentru a ajuta victimele războiului. În 2023, Radu Hossu a fost chiar și decorat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru implicarea lui.

Radu Hossu este un electrician care a absolvit un liceu de profil din Brașov în anul 2005. După ce a lucrat doi ani la o fabrică de oțel și nouă ani la o firmă de filtre auto, s-a decis să urmeze cursurile unei facultăți de Ștințe Politice. Asta se întâmpla în anul 2017, iar după absolvire a ajuns direct ”consultant politic al USR”.

Radu Hossu trăiește o poveste de dragoste cu viceprimărița USR a Brașovului, Flavia Boghiu. Cei doi au devenit părinți pentru prima dată în urmă cu doar câteva săptămâni, însă evită să se căsătorească civil. Acest lucru este convenabil, și asta pentru că Boghiu, ca angajat la stat, nu trebuie să completeze în declarația de avere și veniturile soțului.

Întrebată de jurnaliști ce părere are despre acuzațiile grave aduse la adresa partenerului ei de viață, Flavia Boghiu se arată nepăsătoare.

Partenerul meu este un adult care își conduce singur activitatea, eu la fel și nu văd ce relevanță are un punct de vedere al partenerei de viață. Nu țin să comentez treaba asta. E activitatea lui Radu.
Legat de când ne căsătorim… este o întrebare mult prea personală”, a spus Boghiu.

Flavia Boghiu este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul ”Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local. Ea nu are casă, nu are niciun ban în conturi și este datoare către tatăl ei, deși anul trecut a încasat suma de 185.679 de lei de la primăria Brașov.

Mai multe articole despre:
radu hossu grupare