MENIU

Liberalii NU susțin propunerea legislativă a USR PLUS "O zi liberă pentru vaccinare". Orban: Nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi"

Ludovic Orban, președintele PNL

Liberalii nu susţin proiectul de lege iniţiat de USR PLUS privind acordarea unei zile libere pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Nu s-a discutat la nivelul coaliţiei, nu face parte din strategia de vaccinare, o strategie care este stabilită la nivel guvernamental, noi am încurajat companiile să se implice în procesul de vaccinare şi foarte multe companii au arătat responsabilitate, au îndemnat angajaţii şi au organizat în condiţii exemplare procesul de vaccinare. Cred că strategia de vaccinare care a fost stabilită de Guvern şi care este implementată trebuie să rămână în continuare strategia de vaccinare şi, ca atare, nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nici la nivel guvernamental şi care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare care este stabilită la nivel guvernamental. (…) Se creează o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum şi cei care urmează să se vaccineze ca să primească o zi liberă sau o zi liberă la şcoală sau o zi liberă pentru părintele care îşi duce copilul la vaccinare”, a afirmat, astăzi, Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Pe 12 mai, inițiativa legislativă prin care se propune o zi liberă plătită persoanelor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a primit raport de admitere de la Comisia de muncă a Senatului. Proiectul, inițiat de deputații USR PLUS Oana Țoiu și Radu Molnar, urmează să intre la vot final în plenul Senatului, care este primă Cameră sesizată în acest caz.

O dată cu aprobarea legii românii ar urma să beneficieze de:

-  o zi liberă plătită, în ziua vaccinării și la rapel.
-  o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;
-  o zi liberă plătită pentru unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani
 
 
"Propunerea legislativă "O zi liberă pentru vaccinare", pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică.
Propunerea a primit aviz favorabil de la:
- Consiliul Legislativ
- Consiliul Economic si Social
- Comisia de Sanatate
- Comisia de Buget
Le mulțumesc tuturor pentru dialogul consistent", a scris Oana Țoiu, într-o postare pe contul sau de Facebook.