MENIU

Liber la vacanțe în Cipru, fără carantină! Ce CONDIȚII trebuie să respecte turiștii

Liber la vacanțe în Cipru, fără carantină! Ce CONDIȚII trebuie să respecte turiștii

Cipru renunță la carantină pentru vizitatorii din alte state ale Uniunii Europene, din spațiul Schengen, dar și din alte state, ca SUA, Canada, Emiratele Arabe Unite. Măsura va fi aplicată din 10 mai.

Cipru a decis să nu mai impună carantina pentru turiștii din mai multe state, turismul fiind pentru insulele cipriote cel mai important sector economic.

Condiţia pentru a petrece o vacanță în Cipru sau doar pentru o vizită scurtă este ca turiștii să fie vaccinaţi cu dozele necesare împotriva COVID-19 sau să poată prezenta un test negativ PCR nu mai vechi de trei zile, a declarat adjunctul ministrului cipriot pentru turism, Savvas Perdios, luni, pentru agenţia de ştiri CNA, portrivit Agerpres.

Este valabilă și vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V, a mai precizat Perdios.

Aceste reguli se vor aplica tuturor statelor din zona Schengen, precum şi vizitatorilor din SUA, Regatul Unit, Israel, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Canada, Elveţia, Australia şi Noua Zeelandă.

Bilanțul pandemic în Cipru este de 62.349 de îmbolnăviri COVID-19 și 298 de decese, cu o medie de 700-800 de cazuri zilnice de infectare și fără niciun deces în ultimele zile. Până în acest moment, Ciprul a administrat 236.265 de doze de vaccin anti-COVID-19, o cincime din toată populațiapotrivit monitorizării Reuters.