MENIU

Li s-a promis că vor deveni modele şi vor defila pe podiumuri renumite. Finalul, neaşteptat!

Au crezut că vor ajunge celebre şi vor câştiga bani uşor, însă nu a fost deloc aşa. Este povestea a sute de tinere care după ce au plătit bani grei pentru a apărea în reclame, au ajuns să se plângă la poliţie că au fost înşelate. Firma de impresariat artistic pe care o acuză nu este la primul scandal de acest gen şi până acum pare să fi prosperat de pe urma naivităţii fetelor.

Alina este din Bucureşti şi în urmă cu o lună a luat în serios oferta unui tânăr care i-a propus să apară în reclame. A plătit 100 de lei pentru a o putea cunoaşte pe directoarea agenţiei, viitorul ei impresar.

"A început să îmi promită multe... Şi anume să îmi garanteze participarea la nişte şedinte foto în urma cărora ar fi trebuit să mi se pozeze părul dupa coafare, şamponare... ca şi reclamă la produse cosmetice şi în urma cărora aş fi câştigat 600 de euro", a povestit tânăra.

Femeia a mers apoi să ceară explicaţii însă a fost înjurată şi dată afară chiar de directoarea firmei.

Reprezentanţii fimrei îşi racolează clienţii de pe străzile aglomerale. În Capitală, pot fi găsiţi în zona Piaţa Unirii şi Obor. După semnarea contractului, aşa-zisele modele sunt aşteptate la o şedinţă foto pentru care plătesc bani grei. Şedinţa foto este organizată de obicei într-un mall. Însă odată ajunşi acolo, oamenii descoperă că au fost înşelaţi.

Reprezentanţii firmei neagă orice acuzaţie. Peste 500 de persoane din mai multe oraşe din ţară s-au mobilizat deja pe internet şi au depus plângeri la poliţie.

"Până în acest moment, la Secţia 10 de Poliţie au fost depuse mai multe plângeri şi se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Persoanele care au fost abordate de astfel de persoane sunt rugate să fie atente la informaţiile care li se pun la dispoziţie, să ceară informaţii cu privire la legalitatea funcţionării firmei şi să aibă grijă ce documente semnează", a transmis Bogdan Ghebaur, de la Poliţia Capitalei.