MENIU

Leonard Doroftei și familia au părăsit Canada. De ce au luat decizia să revină definitiv în România

Leonard Doroftei și familia au părăsit Canada. Foto: Facebook

Leonard Doroftei a decis să își încheie perioada petrecută în Canada și să revină în țara natală, alături de familia sa. Fostul campion mondial declară că întoarcerea este permanentă și își propune să aducă contribuții semnificative sportului căruia și-a dedicat întreaga viață.

Leonard Doroftei, în vârstă de 54 de ani, s-a întors în România alături de soția sa, Monica, și doi dintre cei trei copii. Fostul boxer a locuit cu familia în Canada în ultimii cinci ani. În cadrul emisiunii „La Măruță”, găzduită temporar de Horia Brenciu, Leonard și Monica au împărtășit motivele care i-au determinat să revină în țara natală.

„Copiii și-au dorit să ne întoarcem și eu. Au fost de ajuns pentru noi anii aceia în Canada. Copiii au plecat întâi, la începutul verii și s-a golit cuibul și am zis să ne întoarcem. Sincer, chiar ne era dor de țară, de familia noastră și ne simțim minunat acasă” – a spus Monica Doroftei. 

Leonard Doroftei a dezvăluit care a fost motivul real pentru care a decis să părăsească România în 2019. Fostul campion afirmă că perioada petrecută în Canada l-a ajutat considerabil să se redescopere și i-a oferit un stimulent pentru a-și continua cariera în sport.

„A fost o perioadă grea. Când am plecat din România n-am plecat ca să dispar din țară. Am avut nevoie de o perioadă de liniște. Să mă adun, să mă reculeg. Erau prea multe în perioada aia în România, prea multe anturaje, prea multe discuții și am preferat să plec. M-am întrebat ce știu să fac… Box! Hai să facem box. Am lucrat o perioadă la o sală, a venit pandemia, am găsit oportunitatea de a antrena în altă parte. Nu era un loc unde să zici că e o sală de sport, dar am avut șansa să antrenez. Și am antrenat copii și m-am redescoperit. 

Nu am crezut că am răbdare să stau cu copiii să le explic, dar ei m-au ajutat să-i antrenez. Vreu să le mulțumesc, ei mi-au dat șansa să învăț” – i-a spus Doroftei lui Horia Brenciu.

Ce planuri au Leonard Doroftei și soția sa pentru viitor

Fostul mare pugilist din România își propune să deschidă o sală de antrenament pe care intenționează să o dezvolte treptat.

Copil de 11 ani, UCIS de câini! Băiatul încerca să adune animalele din ferma familiei, când a fost atacat de animalele de pază

„Sunt pregătit de acțiune, m-am întors la box, de data asta ca antrenor. Mi-a mers foarte bine, știu ce fac, sunt la un nivel înalt și cred că pot ajuta boxul românesc să renască. O spun din toată inima, pentru că știu ce fac, fac cu inima. Nu spun elevului ce să facă, lucrez odată cu el. Din păcate, ăsta-i boxul, asta-i perioada, va trebui să o luăm de la zero, va trebui să construim, să creștem sportivi, să învățăm să pregătim un meci, să nu ne mai pregătim la grămadă. 

S-au schimbat foarte multe în box, iar noi am rămas în urmă cu pregătirea, cu gândirea. Sunt într-o formă fantastică, am întinerit. Voi deschide o sală aici, privat deocamdată, nu performanță, pentru cine vrea să vadă mișcare, să vadă cum mă antrenez. În viitor dacă mă voi descurca, voi începe să antrenez copii” – a mai precizat fostul pugilist. 

Soția lui Doroftei se va ocupa de unele proiecte în domeniul HoReCa în următoarea perioadă. „O să am și eu un proiect. Eu o să fac altceva. o să fie ceva în domeniul HoReCa ce o să fac” – a explicat Monica Doroftei, adăugând apoi că fiul lor cel mare, Adrian, va reveni și el în România cât de curând.

O facultate din România renunță la lucrarea de licență. Decizia, luată după ce 90% din studenți au cerut acest lucru

 

Mai multe articole despre:
leonard doroftei box canada boxer sala de antrenament