MENIU

Lenin, mumia vie - cadavrul bolşevicului arată din ce în ce mai bine

Lenin, mumia vie - cadavrul bolşevicului arată din ce în ce mai bine
<p>Lenin, mumia vie - cadavrul bolşevicului arată din ce &icirc;n ce mai bine</p>
<p>Lenin, mumia vie - cadavrul bolşevicului arată din ce &icirc;n ce mai bine</p>

Oamenii de stiinta rusi au dezvoltat metode de imbalsamare atat de performante, incat cadavrul fostului conducator sovietic Vladimir Lenin se imbunatateste cu trecerea timpului.

Imbalsamarea cadavrelor se practica de mii de ani, insa nimic nu se compara cu efortul rusilor de a conserva cadavrul lui Lenin, explica in detaliu publicatia Scientific American.



Generatii de oameni de stiinta rusi au petrecut aproape un secol rafinand tehnicile de conservare ce au pastrat aspectul si flexibilitatea trupului lui Lenin, potrivit ziare.com.

Operatiunea elaborata ii revine institutului cunoscut drept Centrul pentru Cercetare Stiintifica si Metode Pedagogice in Tehnologiile Biochimice din Moscova. Un grup de 5-6 anatomisti, biochimisti si chirurgi, cunoscut drept "grupul de la Mausoleu", poarta raspunderea pastrarii trupului lui Lenin, dar si cadavrele altor trei lideri: vietnamezul Ho Si Min si duo-ul tata-fiu nord-coreean Kim Ir Sen si Kim Jong Il.

Metoda rusilor se concentreaza pe conservarea formei fizice a cadavrului - aspectul, forma, greutatea, culoarea, flexibilitatea membrelor si supletea. Nu este cautata neaparat conservarea materiei biologice, asa ca procesul a dus, in timp, a o stiinta "cvasibiologica" ce difera de alte metode de imbalsamare.

Mai multe articole despre:
cadavru îmbălsămare Vladimir Lenin