MENIU

Legumele, de zece ori mai scumpe în piețe decât la producători! Ce spun experții: de unde apar diferențele

Reguli noi în piețe. Apar etichetele pe fructe și legume

Prețurile legumelor au explodat. Românii care merg la cumpărături spun că nu au de ales decât să își ia strictul necesar. Experții vin și cu previziuni drastice. Aceștia susțin că în următoarea perioadă se vor scumpi toate alimentele din coșul de cumpărături. 

Mulți români care sunt nevoiți să trăiască cu o pensie puțin peste 1.200 lei spun că prețurile, în special la legume și fructe, au explodat. Oamenii vin în piețe și nu își mai permit nici măcar să cumpere strictul necesar.

Pensionar: Am dat 100 de lei numai pe pastille.

Reporter: Si alimentele?

Pensionar: Nu am luat. Am o pensie de 1000 de lei.

Reporter: Si va ajunge de la o luna la alta?

Pensionar: Nu, fac economie.

Reporter: Si la ce ati renuntat?

Pensionar: Pai renunt la mai multe.

Comisia Europeană: Măsurile adoptate sunt insuficiente! Lista TAXELOR care ar putea fi introduse de anul viitor

Iar în perioada următoare, susțin specialiștii, s-ar putea scumpi tot ce punem în coșul de cumpărături. Deja diferența de preț între producător și vânzător este una uriașă.

Rosiile la producatori se vand cu aproximativ 2 lei pe kilogram, asta in timp ce in piete costa intre 5 si 6 lei pe kilogram. Aceeasi situatie este si la castraveti. La producatori gasim kilogramul cu un leu, in timp ce in piata costa nu mai putin de 7 lei. 

Un lucru este cert, România își păstrează titlul de campioană europeană în ceea ce privește inflația. Pentru a cincea lună consecutiv, țara noastră a avut cele mai accelerate scumpiri din Uniunea Europeană. 

Mai multe articole despre:
legume pret legume piete producatori experti