Leguma care reduce inflamațiile în corp. Când devine toxică pentru organism
Considerat un pachet mare de vitamine, în special vitamina C, cu puternic rol antioxidant, ardeiul gras conține 92% apă, iar restul compoziției este dat de carbohidrați, proteine și grăsimi. Pe lângă beneficiile pe care le aduce organismului, deliciosul ardei are și contraindicații.
Ardeiul gras nu este recomandat pentru consum celor care suferă de boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, gastrită, ulcer gastric, hemoroizi și boli renale. Ardeiul gras este unul dintre produsele care conțin îngrășăminte pe baza de azot, pesticide. Prin urmare, este mai bine să-l cumpărați numai în timpul sezonului său de creștere și, în special, vara, și eventual cultivat în habitatul regiunii în care trăiți.
Conținut scăzut de calorii
Un ardei gras conține 169% din doza zilnică de vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc. Fitonutrienții din ardeiul gras sunt: capsantina (oferă culoarea roșu intens), violaxantina (în ardeii galbeni), luteina (abundă în ardeii verzi), quercitina și luteolina, ambele cu rol antioxidant. În același timp, are un conținut scăzut de calorii: o ceașcă de ardei gras înseamnă 45 de calorii.
Citiți continuarea pe adevarul.ro