MENIU

Leguma care poate ajuta oamenii când vor să își crească forța fizică

Cu siguranță Popeye Marinarul a făcut parte și din copilăria ta și chiar dacă nu îți mai aduci foarte aminte ce se întâmpla în aceste desene animate, știi că acesta adora spanacul. Ei bine, specialiștii confirmă faptul că spanacul ajută la creșterea forței musculare.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Berlin, sprijiniți de Agenția mondială antidoping (WADA), a realizat un studiu pentru a afla dacă substanța numită ecdisteron, care se află în spanac are vreun efect asupra forței musculare.

Spanacul are un efect uimitor asupra forței musculare

La studiu au luat parte sportivi care au participat la un program de antrenament ce viza creşterea forţei musculare – întins pe durata a 10 săptămâni – şi care au consumat ecdisteron, administrat într-un supliment alimentar. Rezultatele au arătat că sportivii care au consumat spanac au fost de trei ori mai puternici decât sportivii din grupul de voluntari care au primit forma placebo a tratamentului.

„Ipoteza noastră viza faptul că am fi putut să asistăm la o creştere a performanţei sportive, însă nu ne-am aşteptat ca această creştere să fie atât de mare", a explicat Maria Parr, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Berlin.

De asemenea, ecdisteronul există în mai multe tipuri de legume, dar spanacul este cel mai popular și incorporează cea mai mare cantitate. Pentru că referința la Popeye Marinarul era inevitabilă, Parr a făcut referință și la scenariștii animației din perioada interbelică. „Poate că oamenii de atunci ştiau ceva, cunoşteau un lucru pe care noi am fost nevoiţi să îl descoperim cu multă dificultate, abia după cercetările din aceste zile", a spus cercetătoarea.

În plus, spanacul este considerat un aliment vital pentru întregul tract digestiv (stomac, duoden, intestin subţire, intestin gros). Practic, spanacul este cel mai bun material organic pentru curăţarea, reconstrucţia şi regenerarea tractului intestinal.

Sursa

Mai multe articole despre:
spanac legumă forta fizica