MENIU

Legislația națională din Rusia va prevala în fața tratatelor internaționale. Decret promulgat de Vladimir Putin

Vladimir Putin

Vladimir Putin a promulgat, marți, legea care stabileşte că legislaţia naţională prevalează în faţa tratatelor internaţionale şi deciziilor emise de organismele internaţionale. Este vorba despre situațiile în care acestea vor intra în conflict cu prevederile Constituţiei, a precizat Kremlinul. Președintele țării a dat asigurări că Moscova va respecta în continuare dreptul internațional.

Noua lege face parte dintr-o serie de amendamente constituţionale adoptate anul acesta, printre care şi cel care-i permite actualului lider de la Kremlin să candideze pentru încă două mandate prezidenţiale după încheierea celui actual, în 2024.

Apărătorii drepturilor omului critică legea adoptată marți în contextul în care sute de cetăţeni se adresează anual Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a-şi găsi dreptatea despre care spun că le-a fost refuzată în ţara lor, notează Agerpres. 

După anunțul privind promulgarea legii, Kremlinul a dat însă asigurări că Rusia își va respecta toate obligaţiile asumate prin tratatele internaţionale.