MENIU

LEGILE PUTERII | Violeta Alexandru: ”Noi vrem să ne încadrăm la termen: 1 august, alocații MĂRITE”

Ministrul Muncii - Violeta Alexandru a explicat, la Realitatea PLUS, în emisiunea Legile Puterii, modul în care vor crește alocațiile de la 1 august.

”Este o determinare a PNL să crească alocațiile. PSD a simțit că această temă este una din care ar putea câștiga electorat și au făcut în sensul lor, de a se dubla. E un festival de majorări. Nu au cea mai mică responsabilitate să vadă care sunt nevoile bugetului.

Noi vrem să ne încadrăm la termen: 1 august, alocații mărite. Mâine continuăm dicuțiile și ne îndreptăm către un scenariu de creștere etapizată. Se fac eforturi să găsim toate sursele pentru o creștere mai consistentă. Să ajungem la un echilibru în buget, pentru că avem și alte creșteri”, a explicat Violeta Alexandru, la Realitatea PLUS.

”Într-adevar suntem în lucru cu un proiect de ordonanță de urgență, astfel încât alocații mărite, suntem în mijlocul discutiilor și că ministrul Finanțelor a avut o primă discuție cu mine și cu premierul, încercăm să găsim resurse astfel încât să ne îndreptăm spre un scenariu de etapizare de 100%. Referitor la procentul cu care vor fi mărite alocațiile, eu nu sunt omul care să facă declarații fără să se ia deciziile, pentru că e vorba de bani, cred că nu fac decât să alimentez o zvonistică, dacă anunț un procent și mâine se schimbă, ar da o notă de neseriozitate. Ce vă pot spune e că se fac eforturi să găsim toate sursele din care să putem completa o creștere mai consistentă a alocațiilor”, a declarat Violeta Alexandru, marți seara.

Mai multe articole despre:
violeta alexandru