MENIU

„Legile puterii”. Nelu Tătaru, ANUNȚ despre restricțiile din timpul examenelor de sfârșit de an

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, că încă nu a fost luată o decizie privind prezenta fizica in scoli a elevilor anilor terminali pentru a da examenele de sfarsit de an sau sustinerea acestora online. Restricțiile  speciale care vor fi impuse in școli în cazul prezenței fizice a elevilor au fost descrise în exclusivitate la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS. 

 

„În conditiile in care se va recurge la un examen pe care il vor da, si nu online, sunt stipulate protocoale care sa reflecte circuitele, regulile, distantarea sociala, cat si igiena in salile de clasa”, a asigurat ministrul Sănătății.

Totusi, Nelu Tătaru nu exclude  varianta sustinerii online a examenelor din anii terminali.

„Da, nu este exclus (ca examenele sa fie online - n.red.). Rămâne totusi ca timpul sa ne demonstreze daca evolutia pandemiei in România va duce spre online sau va lasa si o alta alternativa”, a mai spus ministrul Sănătății la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

Precizările lui Nelu Tătaru despre masurile luate în școli în plină epidemie pentru susținerea examenelor vin în urma anunțului ministrului Educației, Monica Anisie, de a nu redeschide scolile în acest an.

Anisie a anunțat luni că în cazul elevilor din anii terminali vor fi asigurate conditii speciale pentru sustinerea examenelor, in cazul prezentei fizice a acestora in salile de clasa. Inca nu s-a decis modul in care vor fi sustinute examenele.

Evaluarea Națională va începe în 15 iunie, Bacalaureatul în 22 iunie, iar elevii din anii terminali vor merge la școală, dacă doresc, nu sunt obligați, în grupuri de maximum zece persoane, pentru pregătirea examenelor naționale. Astfel că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pot reveni în școli în data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni.