MENIU

Legile puterii | Gabriel Zetea, veste uriașă pentru pensionari: La prima rectificare se pun bani la pensii. Salariul minim și alocațiile cresc de la 1 ianuarie

Veste uriașă pentru pensionari - Când cresc pensiile

Deputatul Gabriel Zetea a anunțat că joi va fi prima ședință a Guvernului Ciucă și se va face rectificare bugetară pentru plata pensiilor și că PSD a intrat la guvernare, deși nu s-a dorit asta nici în interiorul partidului, pentru a aplica un program social pentru români, inclusiv majorări de salarii, alocații, pensii. Vicepreședintele PSD a făcut aceste declarații, luni seară, în exclusivitate la „Legile puterii” cu Alexandra Păcuraru.

Deputatul PSD de Maramureș Gabriel Zetea a declarat că „65% dintre membrii PSD n-au dorit să intre la guvernare, pentru că nu au avut satisfacția să vadă partidele care au jignit electoratul de stânga că plătesc aceste jigniri. Dar am decis să lăsăm la o parte orgoliile.

Am ales să cedăm primul ministru PNL în schimbul obținerii unui pachet social de măsuri în care să ajutăm românii într-o perioada foarte grea, prin care să readucem liniștea românilor, prin creșterea salariilor, alocațiilor, pensiilor, la pachet cu investitii de 7% din PIB.

Am ales să cedăm din orgoliile și ambițiile PSD pe care le aveam în interesul românilor. Ei aveau nevoie de bani. Ei au acum nevoie de bani și siguranță”.

Despre atacul Ralucăi Turcan chiar la adresa lui Florin Cîțu, Gabriel Zetea a spus că era nevoie de PSD în condițiile unor continue neînțelegeri. Ministru interimar al Muncii în Cabinetul Cîțu, Raluca Turcan, nemulțumită de negocierile duse de PNL, l-a acuzat pe Florin Cîțu de lipsa banilor de la buget pentru plata pensiilor în decembrie. 

„Era nevoie să vină PSD să preia guvernarea după doi ani de criză. Trebuia să vină PSD să pună ordine în finanțele țării. Vom avea o rectificare bugetară și vom pune bani la pensii”, a mai anunțat Gabriel Zetea, luni seară, în emisiunea „Legile puterii”, cu Alexandra Păcuraru.

În plus, pentru un ajutor mai mare dat românilor în dificultate, deputatul Gabriel Zetea a amintit că „PSD dă un semnal foarte important, sper să fie cu bătaie lungă pentru politicienii din România - înființarea Ministerului Familiei”.

Creșterea salariului minim și a alocațiilor se vor face „probabil cu 1 ianuarie”, a mai anunțat Gabriel Zetea.

„Măsurile de la nivel guvernamental nu se pot lua retroactiv, nu poate răspunde PSD de ce nu a făcut PNL. Este nevoie de un anumit timp pentru efecte. Trebuie timp pentru o măsură”, a mai spus deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, la „Legile puterii”.