MENIU

Legile Puterii | Emil Boc, despre scandalul din Coaliție: ”Esențial acum este să depășim pandemia. E nevoie de echilibru și rațiune”

Emil Boc

Emil Boc a vorbit luni, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, despre scandalul din interiorul coaliției de guvernare. Primarul Clujului a subliniat că, în contextul luptei cu pandemia, este nevoie de ”echilibru, calm și rațiune” pentru a o putea depăși. 

Edilul a admis că modul în care au fost externați pacienții de la spitalul Foișor a fost greșit, însă a subliniat că, în contextul pandemiei și al apariției vaccinului, singurul care ne poate ajuta să o depășim, eforturile politicienilor și ale populației trebuie să se concentreze pe acest lucru. Evaluarea din punct de vedere politic va fi făcută în iulie, a precizat Boc. 

”E clar că acolo (la spitalul Foișor - n. red) pacienții trebuiau transferați cu ambulanța, este de ordinul evidenței. A fost o greșeală care trebuie stabilită și asumată. Aș aduce mulțumire acelor oameni care au fost la spital și care și-au pus viața în pericol pentru a salva alte vieți. 

În acest moment, din punct de vedere politic, cred că trebuie să rămânem echilibrați, raționali și să ne batem cu pandemia. Concluziile vor fi trase în iulie, așa cum a anunțat Premierul. Remanierea se realizează la propunerea Premierului de către Președinte, când cei doi consideră. Coaliția trebuie să rămână în picioare, este obligatoriu să poată lua cele mai bune decizii pentru milioane de români, să vaccinăm, să putem deschide economia. Avem nevoie de mult calm și echilibru, dar în același timp de responsabilitate. 
Suntem pe cale de a câștiga un război și în acest maraton nu mai avem mult. Acum, că suntem aproape de a câștiga, cred că este nevoie să trecem peste pandemie, alături de societate”, a declarat primarul Clujului.

Emil Boc a reiterat apelul către populație să se vaccineze.
”Vaccinarea ne ajută să ne salvăm locurile de muncă, să revenim la viața dinainte. Din 20 aprilie vor mai fi alte 5 centre noi pentru imunizare în Cluj. 
Întreaga istorie a medicinei și științei ne arată că molimele pot fi depășite prin vaccinare. După vaccinare, poți lua virusul, dar nu mai ajungi la ATI. 3 milioane de oameni au murit în lume din cauza Covid. Dacă vrem ca omenirea să treacă peste acest lucru, trebuie să fim proactivi. Toți experții din lume consideră că vaccinul este singura soluție de despășire a crizei”, a mai spus edilul.