Legile puterii | Diana Șoșoacă, despre oamenii cu ”pantofi de lac” de la Mineriadă și proteste: România se va dezintegra VIDEO
Diana Șoșoacă a declarat joi seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că a văzut ”pantofii de lac” atât la Mineriadă, când a fost bătută, cât și la protestele din ultimii ani. Condamnând violențele împotriva protestatarilor, senatoarea a subliniat că nu Serviciile sunt cele care ”vor face curățenie”, ci că acest lucru este datoria fiecăruia dintre noi. Fosta membră a AUR consideră că legile din țara noastră ar trebui să aibă la bază cele 10 porunci.
Șoșoacă a spus că România ”se va dezintegra” din punct de vedere al educației și al unității”.
”Nu cred că Serviciile vor face curățenie, noi toți suntem datori să facem. Am ajuns în acest hal al unei Românii care nu mai are mult și se va dezintegra din punct de vedere al educației. De unitate nu mai poate fi vorba.
De 30 și ceva de ani, poate cu excepția primilor doi ani după Revoluție, când încă existau acele explozii furibunde ale intelectualității românești distruse din temelii de cei care au acaparat puterea și Revoluția, s-a așternut ușor, ușor liniștea. I-a liniștit cu bătaia, interpunând între putere și popor o castă specială: minerii. Sunt una dintre victimele de atunci. Am fost bătută și de jandarmi, și de mineri. Vali Sterian a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai tatălui meu.
Printre mineri erau foarte multe persoane cu pantofi de lac. Sunt și acum, la demonstrații. Mă duc mereu la demonstrații, chiar dacă nu sunt de acord cu ele. Este inacceptabil ca omul fără putere financiară, fizică este îngenuncheat de unii reprezentanți ai forțelor de ordine. Sunt tot colegi ai polițiștilor...
Cea mai mare parte a polițiștilor și jandarmilor sunt deosebiți. Pe mulți i-am ajutat în procese și i-am ajutat pro bono. Mă întâlnesc cu ei pe ascuns, nu au voie să se întâlnească cu mine, eu sunt persona non-grata a politicii. Și să știți că ei nu sunt de acord cu ce fac colegii lor”, a spus Șoșoacă.
Senatoarea a mai spus că legile din România ar trebui să aibă la bază cele 10 porunci.
”Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de tot ce înseamnă acele 10 reguli simple. Tot ce înseamnă legislație ar trebui să se raporteze și să se armonizeze cu cele 10 porunci. Numai că mintea umană este destul de complexă și complicartă”, a mai spus Șoșoacă.