MENIU

Legile Puterii. David Saranga, despre importanța digitalizării în sănătate: „Cum a reușit Israel să scape de pandemie aşa de repede”

David Saranga, ambasadorul Israel în România, la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru

Ambasadorul Israel în România - David Saranga a anunțat că în luna iulie va sosi în țara noastră o delegație de experți pentru punerea la punct a bazei digitalizate în domeniul medical. Anunțul a fost făcut, în exclusivitate, la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Eu, când am ajuns în România, unul dintre scopurile mele era de a vedea cum putem să colaborăm în acest domeniu de medicină şi de sănătate. Luna viitoare, o echipă de experţi din Israel, de la Spitalul Sheba din Israel, care este în topul celor 10 spitale din lume, o delegaţie de experţi va veni aici, în România, pentru a vedea cum putem să împărtăşim cu voi ce ştim noi.

De exemplu, unul din domeniile din acest domeniu de medicină şi sănătate este digitalizarea”, a anunțat David Saranga, la Legile Puterii.

„De ce noi am reuşit, de ce Israel a reuşit să scape de pandemie aşa de repede? Fiindcă această campanie de vaccinare pe care noi am aplicat-o în Israel a avut la bază aceste date (digitalizate - n.red.). Și sistemul nostru este digitalizat nu de astăzi, nu de ieri, ci de mai mult de 10 sau de 15 ani. Aşa că eu cred că una din cheile să se rezolve sau pentru a găsi soluţii care ajută este această digitalizare sau acest sistem digitalizat. (...) Ce se întâmplă dacă avem datele respective, dar într-o cantitate mare... (...)

Atunci când vorbim de Artificial Intelligence, inteligenţa artificială, când există această bază de date, asta poate să ajute şi pentru a şti şi pentru a preveni în viitor boli ş.a.m.d..

E foarte greu, e foarte greu de făcut dacă această bază de date nu există”, a mai spus David Saranga, la Legile Puterii.