MENIU

”Legile Puterii”. Cătălin Predoiu: PSD a timorat instituțiile care aplicau legea. Încă există sechele

Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, în emisiunea ”Legile Puterii” că efectele atacului PSD împotriva justiției se resimt și acum, îngreunând procesul de reformare a sistemului.

Întrebat despre dezvăluirile fostului ministru al Justiției Tudorel Toader privind modificările legilor justiției dorite de PSD și despre dezvăluirile făcute din închisoare de fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea, ministrul Justiției a răspuns că  ”seamănă cu o scenă despre gangsteri și acapararea legii de către ei”.

”O imagine face cât 1.000 de cuvinte. Dacă asta nu seamănă cu o scenă despre gangsteri și acapararea legii de către ei… Este evident că asta a fost una dintre cauze, timorarea tuturor celor care aveau cel mai mic gând să facă o aplicare a legii celui corupt. (…) Există încă sechele și nu se rezolvă ușor. E adevărat că nu scuză pe nimeni acea perioadă, dar acum ar trebui să ambiționeze mai mult și fiecare procuror să treacă la aplicarea legii. Nu există altcineva și altă instituție care să facă aceste lucruri. Nu este o scuză. Trebuie reluat totul de la capăt. Trebuie refăcute structurile din parchete, din poliție, legile. Va dura, e nevoie de o majoritate pentru această muncă. Resimt imposibilitatea temporară de a repara totul rapid”, a spus ministrul Justiției, la Realitatea Plus.

Mai multe articole despre:
catalin predoiu psd